Terug naar overzicht

Basisscholen en s(b)o: week voor kerstvakantie alleen noodopvang

De overheid heeft nieuwe coronamaatregelen afgekondigd voor bassischolen en het speciaal (basis)onderwijs. De week voor de kerstvakantie gaan de scholen en de buitenschoolse opvang dicht. Voor noodopvang van kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep blijven de scholen wel open. Het protocol voor het basisonderwijs en s(b)o is aangepast.

Scholen hebben de mogelijkheid maandag nog open te blijven. Het is ook aan hen om te beslissen of er afstandsonderwijs gegeven wordt. Informatie over de cohortering is nog niet duidelijk voor de kinderen in de noodopvang.

De schoolsluiting van uiterlijk 21 tot en met 24 december is in het protocol voor basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs verwerkt. Voor leerlingen en medewerkers die voor noodopvang naar school komen, blijft het oude protocol gelden. De paragraaf over noodopvang is aangepast.

Voor actuele informatie, surf naar de website van de overheid.  De VBS Helpdesk staat ook voor je klaar:
Wil je dat iemand met je meedenkt over corona en het onderwijs of heb je een andere vraag? Neem contact op met Nienke van de VBS Helpdesk via 070 – 3315215, helpdesk@vbs.nl of via Whatsapp: 06 – 330 296 94. De Helpdesk is dagelijks bereikbaar van 09.00 – 15.00 uur.
(15-12-2021)

Gerelateerd