De voordelen van het VBS-lidmaatschap op een rij:

Belangenbehartiger naar overheid en politiek
Voor onze leden zijn wij belangenbehartiger bij politiek, overheid en andere overlegtafels. Samen zorgen we voor ruimte voor scholen om eigen keuzes te maken, zodat onderwijsvernieuwing mogelijk is en er een gevarieerd onderwijsaanbod blijft bestaan.

Praktische vraagbaak en sparringpartner bij de hand
Heb je als directeur of bestuurder behoefte aan informatie, ondersteuning of wil je sparren? In deze VBS-folder staat op een rij hoe VBS je kan helpen. Dat kan gaan over de praktische impact van het coronavirus met vragen als: ‘Hoe ga ik als werkgever om met een besmet personeelslid?’ Maar natuurlijk ook over reguliere werkzaamheden, zoals personeelswisselingen, inspectiebezoek, samenwerkingsvraagstukken binnen en buiten de school, overleg met de medezeggenschapsraad, de begroting en communicatie met ouders bijvoorbeeld. Ook op deze gebieden hebben wij expertise in huis om je te ondersteunen. De specialisten van de VBS Helpdesk zitten voor je klaar.

Kennisuitbreiding via (netwerk)bijeenkomsten, masterclasses en workshops

Vergroot en verdiep je kennis en vaardigheden met de netwerkbijeenkomsten, masterclasses en workshops die VBS speciaal voor haar leden organiseert. Bekijk het actuele aanbod in de agenda.

Op de hoogte van laatste ontwikkelingen binnen onderwijs
Onze nieuwspagina wordt dagelijks aangevuld met de laatste ontwikkelingen binnen het onderwijs, relevant voor onze leden. Ook versturen wij wekelijks een nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte en weet je zeker dat je niets mist.

Ontvang ieder kwartaal De VBS, hét magazine van VBS

In De VBS staan eigentijds onderwijs en eigenzinnige scholen centraal. Iedere editie staat vol met inspirerende achtergrondverhalen, vernieuwende inzichten, columns en interviews over actuele onderwerpen in het po, vo en so.

Meerdere financiële voordelen
VBS zoekt continu naar financiële voordelen voor haar leden. Zo kun je als lid met korting energie, kantoorartikelen, zonnepanelen en sanitaire producten inkopen. Ook kun je voordelig verzekeringen afsluiten.

Word lid van VBS

Wil jij dat de belangen van jouw school(bestuur) binnen het algemeen bijzonder onderwijs worden behartigd? Wil je een vraagbaak achter de hand hebben voor al je (juridische) vragen? En wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, met collega’s in het vak in contact komen en financieel voordeel halen bij onder meer de inkoop? Word dan lid van VBS!

Al ruim driehonderddertig algemeen bijzondere scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs gingen je voor. Lees meer over lidmaatschap en contributie van VBS.

Ben je geïnteresseerd in het lidmaatschap van VBS?
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Miriam Leget 070-331 52 52 of mleget@vbs.nl. We vertellen je graag meer!

Ook voor vragen over het beëindigen van het lidmaatschap kun je contact opnemen met Miriam Leget.