Energie voor scholen

Energie Voor Scholen is een initiatief van de profielorganisaties Verus, VBS, VGS, VOS/ABB en ISBO, waarbij vergroening en duurzaamheid voorop staat. Door het enorme inkoopvolume van meer dan 6.100 gebouwen (850 besturen) in Nederland kan er veel voordeliger ingekocht worden. Bovendien is gezamenlijk inkopen veel gemakkelijker: scholen hoeven niet iedere vier jaar zelf hun inkoop (Europees) aan te besteden en hebben meer tijd en geld voor hun missie: kinderen en jongeren voorbereiden op hun toekomst in een duurzame wereld. De uitvoering van het project is uitbesteed aan het onafhankelijke energie-inkoop adviesbureau Hellemans Consultancy BV.

Energie Voor Scholen is een inkoopcollectief, met een menselijk gezicht: voor alle vragen over energie, vergroening en duurzaamheid staat een persoonlijke helpdesk klaar
Voordelen van samen groen en voordelig energie inkopen: tijdbesparing en ontzorgen, professionele inkoop, gratis toegang tot EnergyPanel, zekerheid, vergroening, proactief inlichten over de energiemarkt en technische kennis.

Meer weten? Surf naar www.energievoorscholen.nl of neem contact op met Karin Michgels, michgels@hellemansconsultancy.nl of 06 2369 0288 / 030-2255010. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Schadeverzekeringen

Voordelig schadeverzekeringen afsluiten? Profiteer van collectiviteitskorting met het VBS-schadeverzekeringspakket.

VBS werkt voor schadeverzekeringen samen met assurantiemakelaar Raetsheren. Via Raetsheren kun je als VBS-lid verzekeringen afsluiten. En de makelaar adviseert vrijblijvend over vragen als: is ons schoolbestuur goed verzekerd? En hebben we de verzuimrisico’s goed in beeld?

Speciaal VBS-schadeverzekeringspakket
Raetsheren heeft een speciaal VBS-Schadeverzekeringspakket. Dit pakket bestaat uit de volgende verzekeringen:
•Algemene aansprakelijkheidsverzekering
•Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
•Ongevallenverzekering
•Rechtsbijstandverzekering (optioneel)
•Doorlopende reisverzekering
•Arbeidsongeschiktheid en verzuim

Zo kun je Raetsheren bereiken
Kijk voor meer informatie op Vbsverzekerd.nl of lees deze folder van Raetsheren over het VBS-verzekeringspakket. Of neem contact op met de VBS Onderwijsdesk via 072- 711 34 55 of info@vbsverzekerd.nl.

Voordelige zonnepanelen

Energie Voor Scholen (EVS) koopt sinds 2003 collectief energie in voor scholen door heel Nederland. Het inkoopcollectief is een initiatief van vijf profielorganisaties: VBS, Verus, VOS/ABB, VGS en ISBO. Samen met DVEP Energie heeft EVS het concept ‘Zon voor Scholen’ ontwikkeld. Zuinig omgaan met de grondstoffen die de aarde ons biedt is ontzettend belangrijk. Uniek van dit concept is dat de besparingspotentie het uitgangspunt is. Hiermee kan het meeste rendement voor uw school worden behaald.
De school bespaart met een zonnepanelen-installatie direct op de energierekening. Met deze besparing kunnen de panelen worden gefinancierd. Met andere woorden, de school realiseert een zonnepanelen-installatie, produceert direct duurzame elektriciteit én bespaart op termijn steeds meer op de energiekosten. DVEP werkt hierbij volgens een helder stappenplan. En kan het hele traject, van subsidieaanvraag tot plaatsing, voor je regelen. Lees meer hierover in de nieuwsbrief van Energie voor Scholen.
Meer weten?

Meer informatie en aanmelding: www.energievoorscholen.nl Of neem contact op met Karin Michgels, michgels@hellemansconsultancy.nl of 06 2369 0288 / 030-2255010. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Zorgverzekeringen

De zorgpremies zijn bekend en daarom attenderen wij je er graag weer op dat je via het VBS-lidmaatschap 10% tot 15% kunt besparen op aanvullende verzekeringen en 10% op de tandartsverzekeringen in 2023.

De korting op de basisverzekering valt per 2023 weliswaar weg, maar de korting op aanvullende pakketten blijft. De collectieve zorgverzekering biedt extra zorg voor medewerkers door ruimere dekkingen en de mogelijkheid om via het collectieve zorgcontract gebruik te maken van preventiebudgetten. Bovendien biedt de collectieve zorgverzekering zorg en vergoedingen die bij passen jouw beroep.

VBS werkt samen met onafhankelijk verzekeringspartner Aon, die extra services biedt: Alle medewerkers van scholen en besturen die bij VBS zijn aangesloten kunnen profiteren van deze collectiviteitskorting bij OHRA, Zilveren Kruis en VGZ (stuur dit bericht daarom door aan je medewerkers).

De collectieve zorgverzekeringen van OHRA, Zilveren Kruis en VGZ bieden eersteklas dekking en aantrekkelijke extra’s tegen een extra voordelig tarief. Vergelijken en afsluiten gaat eenvoudig en snel. Ontdek binnen 2 minuten je ideale collectieve zorgverzekering en bereken de voordelige collectieve premie. Zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten kan hier eenvoudig en snel.

Heb je vragen over je (nieuwe) zorgverzekering, hulp nodig bij overstappen of geschillen? Bel de Telefonische Zorgvraagbaak: 088 – 810 8118!

Informatiepakket voor je medewerkers
Door je aan te melden via de onderstaande knop krijg je eind november 2022 speciale informatiepakketten toegestuurd.
Informatiepakket aanvragen

 Meer informatie, een premiecheck of een zorgverzekering afsluiten? Kijk op www.aon.nl/vbs

Als je van zorgverzekering wilt veranderen, dien je de huidige verzekering uiterlijk 31 december 2022 op te zeggen. Dan heb je tot en met 31 januari 2023 de tijd om (met terugwerkende kracht) een nieuwe verzekering af te sluiten.