Zorgverzekeringen

De zorgpremies zijn bekend en daarom attenderen wij je er graag weer op dat je via het VBS-lidmaatschap 10% tot 15% kunt besparen op aanvullende verzekeringen en 10% op de tandartsverzekeringen in 2024.

VBS werkt samen met onafhankelijk verzekeringspartner Aon, die extra services biedt: Alle medewerkers van scholen en besturen die bij VBS zijn aangesloten kunnen profiteren van deze collectiviteitskorting bij OHRA, Zilveren Kruis en VGZ (stuur dit bericht daarom door aan je medewerkers).

De collectieve zorgverzekeringen van OHRA, Zilveren Kruis en VGZ bieden eersteklas dekking en aantrekkelijke extra’s tegen een extra voordelig tarief. Vergelijken en afsluiten gaat eenvoudig en snel. Ontdek binnen 2 minuten je ideale collectieve zorgverzekering en bereken de voordelige collectieve premie. Zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten kan hier eenvoudig en snel.

Heb je vragen over je (nieuwe) zorgverzekering, hulp nodig bij overstappen of geschillen? Bel de Telefonische Zorgvraagbaak: 088 – 810 8118!

Meer informatie, een premiecheck of een zorgverzekering afsluiten? Kijk op www.aon.nl/vbs

Als je van zorgverzekering wilt veranderen, dien je de huidige verzekering uiterlijk 31 december 2023 op te zeggen. Dan heb je tot en met 31 januari 2024 de tijd om (met terugwerkende kracht) een nieuwe verzekering af te sluiten.

Energie Voor Scholen: deelname herbevestigen

Neemt jouw school deel aan Energie Voor Scholen (EVS)? Vanaf 1 januari 2024 wordt ENGIE de nieuwe leverancier, hierover heeft EVS onlangs alle deelnemers van op de hoogte gesteld. VBS adviseert om te blijven deelnemen aan dit inkoopcollectief. Let op: EVS heeft hiervoor jouw toestemming nodig.

Nieuwe leverancier
Voor de jaren 2024 en 2025 koopt EVS energie in bij de nieuwe leverancier ENGIE. De huidige energieleverancier van Energie Voor Scholen, DVEP, stopt aan het einde van dit jaar met het leveren van energie. Daarover hebben alle deelnemers eerder al informatie ontvangen.

Toestemming geven
Doet jouw bestuur al mee aan EVS? Dan adviseren wij om mee te blíjven doen tegen de voordelen die je gewend bent. Let op: daarvoor heeft EVS toestemming nodig. Die kun je geven tot en met 7 september 2023.

Hoe ga je te werk?
Log met je e-mailadres en wachtwoord in op het portaal van Energie Voor Scholen. Daar kun je je gegevens checken en wijzigingen doorgeven. Ga naar het tabblad ‘Commitment’ en geef je keuze voor deelname aan EVS door. Met het ondertekenen van de commitmentverklaringen verzeker je je van de continuering van de dienstverlening van EVS.

Schadeverzekeringen

Voordelig schadeverzekeringen afsluiten? Profiteer van collectiviteitskorting met het VBS-schadeverzekeringspakket.

VBS werkt voor schadeverzekeringen samen met assurantiemakelaar Raetsheren. Via Raetsheren kun je als VBS-lid verzekeringen afsluiten. En de makelaar adviseert vrijblijvend over vragen als: is ons schoolbestuur goed verzekerd? En hebben we de verzuimrisico’s goed in beeld?

Speciaal VBS-schadeverzekeringspakket
Raetsheren heeft een speciaal VBS-Schadeverzekeringspakket. Dit pakket bestaat uit de volgende verzekeringen:
•Algemene aansprakelijkheidsverzekering
•Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
•Ongevallenverzekering
•Rechtsbijstandverzekering (optioneel)
•Doorlopende reisverzekering
•Arbeidsongeschiktheid en verzuim

Zo kun je Raetsheren bereiken
Kijk voor meer informatie op Vbsverzekerd.nl of lees deze folder van Raetsheren over het VBS-verzekeringspakket. Of neem contact op met de VBS Onderwijsdesk via 072- 711 34 55 of info@vbsverzekerd.nl.

Energie voor scholen

Energie Voor Scholen is een initiatief van de profielorganisaties Verus, VBS, VGS, VOS/ABB en ISBO, waarbij vergroening en duurzaamheid voorop staat. Door het enorme inkoopvolume van meer dan 6.100 gebouwen (850 besturen) in Nederland kan er veel voordeliger ingekocht worden. Bovendien is gezamenlijk inkopen veel gemakkelijker: scholen hoeven niet iedere vier jaar zelf hun inkoop (Europees) aan te besteden en hebben meer tijd en geld voor hun missie: kinderen en jongeren voorbereiden op hun toekomst in een duurzame wereld. De uitvoering van het project is uitbesteed aan het onafhankelijke energie-inkoop adviesbureau Hellemans Consultancy BV.

Energie Voor Scholen is een inkoopcollectief, met een menselijk gezicht: voor alle vragen over energie, vergroening en duurzaamheid staat een persoonlijke helpdesk klaar
Voordelen van samen groen en voordelig energie inkopen: tijdbesparing en ontzorgen, professionele inkoop, gratis toegang tot EnergyPanel, zekerheid, vergroening, proactief inlichten over de energiemarkt en technische kennis.

Meer weten? Surf naar www.energievoorscholen.nl of neem contact op met Karin Michgels, michgels@hellemansconsultancy.nl of 06 2369 0288 / 030-2255010. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Voordelige zonnepanelen

Energie Voor Scholen (EVS) koopt sinds 2003 collectief energie in voor scholen door heel Nederland. Het inkoopcollectief is een initiatief van vijf profielorganisaties: VBS, Verus, VOS/ABB, VGS en ISBO. Samen met DVEP Energie heeft EVS het concept ‘Zon voor Scholen’ ontwikkeld. Zuinig omgaan met de grondstoffen die de aarde ons biedt is ontzettend belangrijk. Uniek van dit concept is dat de besparingspotentie het uitgangspunt is. Hiermee kan het meeste rendement voor uw school worden behaald.
De school bespaart met een zonnepanelen-installatie direct op de energierekening. Met deze besparing kunnen de panelen worden gefinancierd. Met andere woorden, de school realiseert een zonnepanelen-installatie, produceert direct duurzame elektriciteit én bespaart op termijn steeds meer op de energiekosten. DVEP werkt hierbij volgens een helder stappenplan. En kan het hele traject, van subsidieaanvraag tot plaatsing, voor je regelen. Lees meer hierover in de nieuwsbrief van Energie voor Scholen.
Meer weten?

Meer informatie en aanmelding: www.energievoorscholen.nl Of neem contact op met Karin Michgels, michgels@hellemansconsultancy.nl of 06 2369 0288 / 030-2255010. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.