Energie

Besparen op de energiekosten van jouw school? Doe mee met inkoopcollectief Energie voor Scholen en ontvang 10-15 procent korting.

Energie voor Scholen is een initiatief van VBS en de andere profielorganisaties. Leden kopen samen energie in. Wel zo makkelijk, wel zo efficiënt. Als VBS-lid profiteer je van korting op een grote kostenpost.

Dit inkoopvoordeel is toegankelijk voor alle scholen uit alle onderwijssectoren. Inmiddels zijn zo’n 6.000 schoolgebouwen aangesloten.

Download de folder Energie voor scholen.

Bekijk het filmpje ‘De voordelen van Energie voor Scholen’:

Zo kun je Energie voor Scholen bereiken
Kijk voor meer informatie op Energievoorscholen.nl. Of neem contact op met Karin Michgels van Energie voor Scholen via 06-23 69 02 88 of michgels@hellemansconsultancy.nl.

Kantoorartikelen

Bespaar op je kantoorartikelen

Pennen, schrijfblokken, nietmachines maar ook planborden, toners en linialen. Kantoorartikelen zijn een kostenpost. Als VBS-lid kun je hierop besparen door mee te doen met ons inkoopcollectief. Je bespaart dan tot 70 procent op de catalogusprijs van het kernassortiment van Lyreco, en gemiddeld 30 procent op het totale assortiment uit de catalogus. Een gemiddelde school bespaart zo’n 40 procent op de totale kostenpost. Bestellen blijft eenvoudig: vandaag besteld, morgen geleverd.

Interesse? Surf naar schoolinkoop.nl  of inkoopcentrumonderwijs.nl. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Sanitaire producten

Betaal minder voor je sanitaire producten

Met corona is het bewustzijn over een goede handhygiëne gegroeid. Dit kan een aardige kostenpost zijn. Denk maar aan handzeep, desinfectiemiddel en papieren handdoekjes. Ook zeepdispensers, luchtverfrissers en toiletpapier behoren tot de sanitaire producten in de schoolomgeving. Als VBS-lid kun je hierop besparen dankzij een overeenkomst met CWS. Bestelling en levering is gratis. Ook neemt CWS eventueel verpakkingsmateriaal weer mee.

Interesse? Surf naar schoolinkoop.nl of inkoopcentrumonderwijs.nl. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Schadeverzekeringen

Voordelig schadeverzekeringen afsluiten? Profiteer van collectiviteitskorting met het VBS-schadeverzekeringspakket.

VBS werkt voor schadeverzekeringen samen met assurantiemakelaar Raetsheren. Via Raetsheren kun je als VBS-lid verzekeringen afsluiten. En de makelaar adviseert vrijblijvend over vragen als: is ons schoolbestuur goed verzekerd? En hebben we de verzuimrisico’s goed in beeld?

Speciaal VBS-schadeverzekeringspakket
Raetsheren heeft een speciaal VBS-Schadeverzekeringspakket. Dit pakket bestaat uit de volgende verzekeringen:
•Algemene aansprakelijkheidsverzekering
•Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
•Ongevallenverzekering
•Rechtsbijstandverzekering (optioneel)
•Doorlopende reisverzekering
•Arbeidsongeschiktheid en verzuim

Zo kun je Raetsheren bereiken
Kijk voor meer informatie op Vbsverzekerd.nl of lees deze folder van Raetsheren over het VBS-verzekeringspakket. Of neem contact op met de VBS Onderwijsdesk via 072- 711 34 55 of info@vbsverzekerd.nl.

Zonnepanelen

Verlaag nu zonder voorinvestering je energiekosten met zonnepanelen

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema, ook op scholen. Het bewust omgaan met energie is daar een onderdeel van. VBS-leden kunnen deelnemen aan het speciaal voor het onderwijs ontwikkelde project Zon voor Scholen van DVEP Energie. Het realiseren van zonnepanelen-installaties is hierbij uitgangspunt om duurzame energie te realiseren.

Uniek aan Zon voor Scholen is, dat DVEP de besparingspotentie als uitgangspunt neemt. Met een zonnepanelen-installatie bespaart de school direct op de energierekening. En met deze besparing kunnen de panelen worden gefinancierd. Met andere woorden, de school kan zonder voorinvestering een zonnepanelen-installatie realiseren, produceert direct duurzame elektriciteit én bespaart op termijn steeds meer op de energiekosten.

Stappen zonneproject

Het traject is in vier hoofdfases in te delen:

  • Oriënterend gesprek
  • Uitbrengen adviesrapport
  • Offerte/overeenkomst voor realisatie. Een voorstel of aanbieding wordt alleen gedaan wanneer het schoolgebouw zich leent voor zonnepanelen. Wanneer het op basis van het verbruik, de ligging of constructie van het pand niet rendabel is om collectoren te plaatsen, wordt geen voorstel uitgebracht.
  • Gebruik en onderhoud

Meer informatie

Op de projectwebsite https://dvep.nl/zon-voor-scholen/ of  www.inkoopcentrumonderwijs.nl vind je meer informatie. Bij vragen kun je ook contact opnemen met Karin Michgels van Hellemans Consultancy. Vanuit de projectgroep Energie voor Scholen begeleidt zij dit collectieve project: michgels@hellemansconsultancy.nl, 06 236 90 288. Jouw contactpersoon bij VBS is Miriam Leget, mleget@vbs.nl.

Afvalverwerking

Verwerk je afval duurzaam

Duurzaamheid! De jonge generatie is zich daar steeds bewuster van. Ook jouw school zet misschien stappen richting een duurzame school. Het duurzaam verwerken van afval kan daar een onderdeel van zijn. Als VBS-lid kun je gebruikmaken van de scherpe prijzen die we bij Renewi voor allerlei afvalstromen hebben bedongen. Of je nu alleen restafval hebt of juist meerdere afvalstromen van elkaar scheidt, Renewi zorgt dat dit apart wordt opgehaald en verwerkt.

Interesse? Surf naar schoolinkoop.nl of inkoopcentrumonderwijs.nl. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

 

Zorgverzekeringen

Besparen op jouw zorgverzekering? Kies voor een zorgverzekering met collectiviteitskorting via VBS.

VBS werkt samen met verzekeringsmakelaar Aon voor zorgverzekeringen. Aon onderhandelt met zorgverzekeraars over de beste voorwaarden en de scherpste prijs. Als VBS-lid bespaar je 5 procent op de basisverzekering en tot 15 procent op aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen van OHRA, VGZ en Zilveren Kruis.

Zo vind je een zorgverzekering met collectiviteitskorting
Kijk hier voor het aanbod van OHRA, VGZ en Zilveren Kruis.