Informatieve bijeenkomst Energie Voor Scholen op 13 juni!

Reserveer donderdagmiddag 13 juni in uw agenda voor informatie over Energie Voor Scholen (EVS)

Op deze dag bent u ’s middags van harte welkom bij de bijeenkomst van Energie Voor Scholen. Deze wordt gehouden in Van der Valk in Vianen, maar u kunt de bijeenkomst ook online volgen. De bijeenkomst is van 13.00 tot 16.30 uur in Hotel Van der Valk Vianen. U kunt zich online aanmelden.

De presentatie is tweedelig: de Europese Aanbesteding 2026-2030 en Zonnepanelen en teruglevering. Dit jaar zijn we gestart met de voorbereidingen om met EVS vanaf 2026 verder te gaan met de levering van energie tegen gunstige prijzen en goede service. Er zijn veel vragen en onduidelijkheden over de markt van zonnepanelen en de werking daarvan. Dat gaan we verhelderen!

U kunt ook deze keer van tevoren vragen indienen. Deze worden dan behandeld tijdens de presentatie. Bent u niet in de gelegenheid de presentatie bij te wonen, dan kunt u later de veelgestelde vragen en antwoorden lezen.

Energie voor scholen

Energie Voor Scholen is een initiatief van de profielorganisaties Verus, VBS, VGS, VOS/ABB en ISBO, waarbij vergroening en duurzaamheid voorop staat. Door het enorme inkoopvolume van meer dan 6.100 gebouwen (850 besturen) in Nederland kan er veel voordeliger ingekocht worden. Bovendien is gezamenlijk inkopen veel gemakkelijker: scholen hoeven niet iedere vier jaar zelf hun inkoop (Europees) aan te besteden en hebben meer tijd en geld voor hun missie: kinderen en jongeren voorbereiden op hun toekomst in een duurzame wereld. De uitvoering van het project is uitbesteed aan het onafhankelijke energie-inkoop adviesbureau Hellemans Consultancy BV.

Energie Voor Scholen is een inkoopcollectief, met een menselijk gezicht: voor alle vragen over energie, vergroening en duurzaamheid staat een persoonlijke helpdesk klaar
Voordelen van samen groen en voordelig energie inkopen: tijdbesparing en ontzorgen, professionele inkoop, gratis toegang tot EnergyPanel, zekerheid, vergroening, proactief inlichten over de energiemarkt en technische kennis.

Meer weten? Surf naar www.energievoorscholen.nl of neem contact op met Karin Michgels, michgels@hellemansconsultancy.nl of 06 2369 0288 / 030-2255010. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

 

Schadeverzekeringen

Voordelig schadeverzekeringen afsluiten? Profiteer van collectiviteitskorting met het VBS-schadeverzekeringspakket.

VBS werkt voor schadeverzekeringen samen met assurantiemakelaar Raetsheren. Via Raetsheren kun je als VBS-lid verzekeringen afsluiten. En de makelaar adviseert vrijblijvend over vragen als: is ons schoolbestuur goed verzekerd? En hebben we de verzuimrisico’s goed in beeld?

Speciaal VBS-schadeverzekeringspakket
Raetsheren heeft een speciaal VBS-Schadeverzekeringspakket. Dit pakket bestaat uit de volgende verzekeringen:
•Algemene aansprakelijkheidsverzekering
•Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
•Ongevallenverzekering
•Rechtsbijstandverzekering (optioneel)
•Doorlopende reisverzekering
•Arbeidsongeschiktheid en verzuim

Zo kun je Raetsheren bereiken
Kijk voor meer informatie op Vbsverzekerd.nl of lees deze folder van Raetsheren over het VBS-verzekeringspakket. Of neem contact op met de VBS Onderwijsdesk via 072- 711 34 55 of info@vbsverzekerd.nl.

Zorgverzekeringen

De zorgpremies zijn bekend en daarom attenderen wij je er graag weer op dat je via het VBS-lidmaatschap 10% tot 15% kunt besparen op aanvullende verzekeringen en 10% op de tandartsverzekeringen in 2024.

VBS werkt samen met onafhankelijk verzekeringspartner Aon, die extra services biedt: Alle medewerkers van scholen en besturen die bij VBS zijn aangesloten kunnen profiteren van deze collectiviteitskorting bij OHRA, Zilveren Kruis en VGZ (stuur dit bericht daarom door aan je medewerkers).

De collectieve zorgverzekeringen van OHRA, Zilveren Kruis en VGZ bieden eersteklas dekking en aantrekkelijke extra’s tegen een extra voordelig tarief. Vergelijken en afsluiten gaat eenvoudig en snel. Ontdek binnen 2 minuten je ideale collectieve zorgverzekering en bereken de voordelige collectieve premie. Zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten kan hier eenvoudig en snel.

Heb je vragen over je (nieuwe) zorgverzekering, hulp nodig bij overstappen of geschillen? Bel de Telefonische Zorgvraagbaak: 088 – 810 8118!

Meer informatie, een premiecheck of een zorgverzekering afsluiten? Kijk op www.aon.nl/vbs

Als je van zorgverzekering wilt veranderen, dien je de huidige verzekering uiterlijk 31 december 2023 op te zeggen. Dan heb je tot en met 31 januari 2024 de tijd om (met terugwerkende kracht) een nieuwe verzekering af te sluiten.