Energie voor scholen

Energie Voor Scholen is een initiatief van de profielorganisaties Verus, VBS, VGS, VOS/ABB en ISBO, waarbij vergroening en duurzaamheid voorop staat. Door het enorme inkoopvolume van meer dan 6.100 gebouwen (850 besturen) in Nederland kan er veel voordeliger ingekocht worden. Bovendien is gezamenlijk inkopen veel gemakkelijker: scholen hoeven niet iedere vier jaar zelf hun inkoop (Europees) aan te besteden en hebben meer tijd en geld voor hun missie: kinderen en jongeren voorbereiden op hun toekomst in een duurzame wereld. De uitvoering van het project is uitbesteed aan het onafhankelijke energie-inkoop adviesbureau Hellemans Consultancy BV.

Energie Voor Scholen is een inkoopcollectief, met een menselijk gezicht: voor alle vragen over energie, vergroening en duurzaamheid staat een persoonlijke helpdesk klaar
Voordelen van samen groen en voordelig energie inkopen: tijdbesparing en ontzorgen, professionele inkoop, gratis toegang tot EnergyPanel, zekerheid, vergroening, proactief inlichten over de energiemarkt en technische kennis.

Meer weten? Surf naar www.energievoorscholen.nl of neem contact op met Karin Michgels, michgels@hellemansconsultancy.nl of 06 2369 0288 / 030-2255010. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Ga het schooljaar voorbereid in met Schoolinkoop

Het nieuwe schooljaar voorbereid ingaan doe je met Schoolinkoop! In het laatste kwartaal van 2022 zijn er digitale informatiesessies over onder andere sanitaire producten, ongediertebestrijding, printers én digitale schoolborden. Dit doet Schoolinkoop natuurlijk niet alleen! Met de specialisten van Veenman en Anticimex word jij op de hoogte gesteld omtrent de laatste trends in het onderwijs! Wil jij deelnemen aan een van deze vrijblijvende informatiesessies? Vind hier alle informatiesessies en meld je aan door het formulier in te vullen!

Kantoorartikelen

Bespaar op je kantoorartikelen

Aankoop en administratie van kantoorartikelen kunnen veel tijd en geld kosten. Bestel daarom al je producten bij dezelfde leverancier en krijg slechts één verzamelfactuur. Zo bespaar je op de kosten.

Precies om deze reden heeft Schoolinkoop een collectief voor de inkoop van kantoorartikelen opgezet. Deelnemende scholen besparen daarmee alleen al op de aankoop van de kantoorartikelen ongeveer 25%! En jou en jouw collega’s worden ontzorgd op het gebied van het inkopen van kantoorartikelen.

Benieuwd naar hoeveel jij kan besparen en wil jij dat iemand je snel komt helpen? Surf naar schoolinkoop.nl  of inkoopcentrumonderwijs.nl. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Afvalverwerking

Bespaar gemiddeld 10% met het afvalcollectief
Hoeveel afvalstromen heb je? Welke bakken moet je daarvoor inzetten? Met welke frequentie moet het afval worden opgehaald? Allemaal vragen waar je als school een antwoord op moet hebben. Sinds 2019 voorziet Schoolinkoop scholen en besturen van de inkoop van afvalverwerking. Gemiddeld besparen scholen maar liefst 10% met het afvalcollectief! En geheel op maat.

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen op dit gebied? Wacht niet langer en vraag nu een vrijblijvende prijsberekening op! Surf naar schoolinkoop.nl of inkoopcentrumonderwijs.nl. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

 

Slimme touchscreen-schoolborden

Is je school toe aan nieuwe schoolborden? Schoolinkoop biedt samen met partner Veenman kwalitatief goede borden tegen een zo laag mogelijke prijs.

De voordelen op een rij:

  • Je kunt interactief en hybride lesgeven: het stimuleert de onderlinge samenwerking tussen leerlingen en ontwikkelt het talent van individuele leerlingen
  • Hoge beeldkwaliteit, snelle reactiesnelheid en een natuurlijke schrijfervaring
  • Optimaal geschikt voor hybride lesgeven
  • Het gebruik is zo intuïtief dat docenten er direct mee kunnen werken
  • Duurzaam in beheer en gebruik
  • Voor de beheerders (ICT) zijn alle schermen vanaf één plek te beheren
  • Lage investeringen, voordelig in gebruik en daarmee kostenbesparend

Neem vrijblijvend contact op en laat je informeren over de mogelijkheden die de goede samenwerking tussen Schoolinkoop en Veenman te bieden heeft. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder

Voordelige zonnepanelen

Energie Voor Scholen (EVS) koopt sinds 2003 collectief energie in voor scholen door heel Nederland. Het inkoopcollectief is een initiatief van vijf profielorganisaties: VBS, Verus, VOS/ABB, VGS en ISBO. Samen met DVEP Energie heeft EVS het concept ‘Zon voor Scholen’ ontwikkeld. Zuinig omgaan met de grondstoffen die de aarde ons biedt is ontzettend belangrijk. Uniek van dit concept is dat de besparingspotentie het uitgangspunt is. Hiermee kan het meeste rendement voor uw school worden behaald.
De school bespaart met een zonnepanelen-installatie direct op de energierekening. Met deze besparing kunnen de panelen worden gefinancierd. Met andere woorden, de school realiseert een zonnepanelen-installatie, produceert direct duurzame elektriciteit én bespaart op termijn steeds meer op de energiekosten. DVEP werkt hierbij volgens een helder stappenplan. En kan het hele traject, van subsidieaanvraag tot plaatsing, voor je regelen. Lees meer hierover in de nieuwsbrief van Energie voor Scholen.
Meer weten?

Meer informatie en aanmelding: www.energievoorscholen.nl Of neem contact op met Karin Michgels, michgels@hellemansconsultancy.nl of 06 2369 0288 / 030-2255010. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Sanitaire producten

Prijzen voor papier zijn fors gestegen. Dat geldt niet alleen voor printpapier, maar ook voor het papier dat gebruikt wordt in sanitaire ruimtes. Daarnaast zijn handzeep en desinfectiemiddelen een grotere kostenpost geworden. Daarom doet Schoolinkoop weer een aanbesteding voor sanitaire producten.

Eindigt het sanitaire producten-contract voor jouw school bijna of ben jij op zoek naar een nieuwe dienstverlener? Meld je dan voor 31 december 2022 aan voor de aanbesteding. Stuur een mail naar info@schoolinkoop.nl of kijk op www.schoolinkoop.nl.

 

Voordelig en duurzaam busvervoer voor VBS-leden

Een schoolreisje binnen of buiten Nederland? Als VBS-lid kun je hierop besparen door mee te doen met het nieuwe collectief busvervoer van Schoolinkoop.

Schoolinkoop heeft op dit moment drie busvervoerpartners: JoJo Tours, Betuwe Express en Gebo Tours. Deelname aan het collectief is vrijblijvend, zonder afnameverplichtingen. Indien nodig kunnen ook reizen gepland worden bij andere touringcarbedrijven. Profiteer via dit collectief vier jaar lang van voordelige prijzen en voorwaarden:
– Zeer gunstige annuleringsvoorwaarden.
– Busvervoerder verzorgt de entreetickets (op verzoek).
– Chauffeurs specifiek gekozen voor de doelgroep.
– De busvervoerders helpen desgewenst ook bij het opstellen van programma’s en dagplanning.

Interesse in busvervoer?
Heb je interesse in het collectief busvervoer? Ga naar www.schoolinkoop.nl of neem contact op via: 073-888 53 08 / info@schoolinkoop.nl.
Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Schadeverzekeringen

Voordelig schadeverzekeringen afsluiten? Profiteer van collectiviteitskorting met het VBS-schadeverzekeringspakket.

VBS werkt voor schadeverzekeringen samen met assurantiemakelaar Raetsheren. Via Raetsheren kun je als VBS-lid verzekeringen afsluiten. En de makelaar adviseert vrijblijvend over vragen als: is ons schoolbestuur goed verzekerd? En hebben we de verzuimrisico’s goed in beeld?

Speciaal VBS-schadeverzekeringspakket
Raetsheren heeft een speciaal VBS-Schadeverzekeringspakket. Dit pakket bestaat uit de volgende verzekeringen:
•Algemene aansprakelijkheidsverzekering
•Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
•Ongevallenverzekering
•Rechtsbijstandverzekering (optioneel)
•Doorlopende reisverzekering
•Arbeidsongeschiktheid en verzuim

Zo kun je Raetsheren bereiken
Kijk voor meer informatie op Vbsverzekerd.nl of lees deze folder van Raetsheren over het VBS-verzekeringspakket. Of neem contact op met de VBS Onderwijsdesk via 072- 711 34 55 of info@vbsverzekerd.nl.

Neem kosteloos deel aan aanbesteding ICT hardware

Digitaal lesgeven wordt steeds belangrijker. De inzet van desktops, laptops, monitoren, tablets en randapparatuur horen dan ook bij het onderwijs. VBS-leden kunnen nu kosteloos instappen in een Europese aanbesteding. Wij zorgen voor een partij die tegen een goede prijs kwalitatieve en gebruiksvriendelijke apparatuur kan leveren, inclusief service en onderhoud. Je hebt als deel van het collectief een krachtige positie en natuurlijk inspraak.

Interesse om een stem te hebben in de aanbesteding of voor meer naar informatie? Surf naar schoolinkoop.nl of inkoopcentrumonderwijs.nl. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Valt het koffiecollectief ook bij jou in de smaak?

‘Goede koffie en thee, daar begint de werkdag mee’, is een slogan van Lyreco Coffee Solutions. Als VBS-lid kun je via Schoolinkoop sinds 2022 voordelig koffie en thee inkopen. Zo voorziet Schoolinkoop het onderwijs van kwalitatief goede koffie, thee en goede service en onderhoud van de koffiemachines.

Lekkere en goede koffie en thuis zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden op de werkvloer. Dit is waarom:

  • Het creëert tevredenheid en sociale interacties;
  • Het straalt professionaliteit uit;
  • Verhoogt de productiviteit en draagt bij aan de gezondheid van de werknemers.

Voor ieder wat wils!
Ben jij meer van de bonen-, gemalen- of juist de instantkoffie? Lyreco Coffee Solutions heeft voor ieder wat wils. Dit familiebedrijf heeft al meer dan 120 jaar ervaring in het branden van kwalitatief goede, aromatische en intense koffie. Denk bij koffie niet alleen aan de verschillende koffiesoorten, maar ook aan de variatiemogelijkheden, snelheid, capaciteit en het gebruiksgemak van de machines.

Interesse?
Ben jij geïnteresseerd in een prijsberekening op maat? Laat het Schoolinkoop weten door te mailen naar info@schoolinkoop.nl en samen plannen wij een locatiebezoek in. Een koffiespecialist van Lyreco Coffee Solutions en een medewerker van Schoolinkoop zullen jouw school bezoeken om de wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Voorkom dat ongedierte je school terroriseert

Wespen, muizen, spinnen, processierupsen of met andere woorden plaagdieren houd je liever buiten het schoolterrein. Als VBS-lid kun je eenvoudig aan preventie doen door mee te doen aan ons inkoopcollectief. We werken samen met Anticimex die gespecialiseerd is in slimme moderne en duurzame ongediertebestrijding dat vanzelfsprekend voldoet aan de eisen van een gezonde leefomgeving. Vanzelfsprekend staat Anticimex ook klaar als er al een plaag is.

Interesse? Surf naar schoolinkoop.nl of inkoopcentrumonderwijs.nl. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.

Zorgverzekeringen

Besparen op jouw zorgverzekering? Kies voor een zorgverzekering met collectiviteitskorting via VBS.

VBS werkt samen met verzekeringsmakelaar Aon voor zorgverzekeringen. Aon onderhandelt met zorgverzekeraars over de beste voorwaarden en de scherpste prijs. Als VBS-lid bespaar je 5 procent op de basisverzekering en tot 15 procent op aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen van OHRA, VGZ en Zilveren Kruis.

Zo vind je een zorgverzekering met collectiviteitskorting
Kijk hier voor het aanbod van OHRA, VGZ en Zilveren Kruis.