Op het gebied van onder andere onderwijsrecht, privacy, financiën, samenwerking, HR en IKC werkt VBS nauw samen met een aantal specialisten. Ook zij kennen het onderwijs door en door. Waar nodig werken we nauw met ze samen bij complexe vraagstukken, adviestrajecten en cursussen op maat. Zo ben je als lid gegarandeerd van het beste advies en de juiste begeleiding, tegen een gereduceerd ledentarief. Lees meer over concrete ondersteuning op maat voor jouw school(bestuur).

 

De partners van VBS zijn:

Advocaten onderwijsrecht – Arzu Yandere (Dworkin Law) en Noor Dietvorst, Bas Vorstermans (BLC Onderwijsadvocaten)
Bas Vorstermans, Noor Dietvorst en Arzu Yandere zijn zeer ervaren juridische experts in de onderwijssector. Ze hebben jarenlange ervaring in het bijstaan van schoolbesturen over uiteenlopende juridische onderwerpen zoals arbeidsrecht, klachtrecht, MR kwesties en passend onderwijs.

Financiën onderwijs – Marcus Driessen Financieel Advies
Marcus Driessen is deskundig adviseur voor professioneel financieel beleid voor primair en voorgezet onderwijs. Hij kan ondersteuning en advies geven bij realisatie van het  jaarverslag, jaarrekening, formatieplan en meerjarenbegroting. Marcus Driessen heeft ervaring bij zowel grote als kleine onderwijsorganisaties en heeft actuele kennis over de bekostigingssystematiek van het onderwijs.

HRM/functiewaardering
Pim van Bel, SLIM Assessments, en Louis van Loon, Onderwijs HR
Louis van Loon en Pim van de Bel hebben ervaring in alle facetten van het HR werkveld, met name in de onderwijssector. Daardoor hebben zij goed inzicht in de cultuur bij deze organisaties, de rechtspositie van het personeel, de wijze waarop beleid wordt geïmplementeerd en de uitdagingen die hierbij kunnen ontstaan. Daarnaast zijn ze SPO (Stichting Personeelsinstrumenten Onderwijs) gecertificeerd Fuwasys-deskundige (Fuwa-PO, Fuwa-VO) waardoor je met al jouw FUWA vraagstukken bij hen terecht kunt.

AVG – Vanessa van Kuilenburg, Atalanta Privacy Management & Consultancy
Vanessa van Kuilenburg heeft ruim 13 jaar ervaring op het gebied van privacy-regelgeving. Met een praktische insteek pakt zij vragen op en ondersteunt scholen bij het implementeren van de AVG in de organisatie én bij het naleven van de wet- en regelgeving na implementatie.

Piet-Hein Mees, Mees Organisatie Advies
Piet Hein Mees geeft advies op gebied van HRM en is gespecialiseerd in FUWA vraagstukken. Hij heeft een jarenlange ervaring op gebied van functiewaardering en is tevens lid van de Bezwarencommissie Functiewaardering Bijzonder Onderwijs.

Huisvesting – Daniel van Noordennen, Stichting Het Beheercollectief Scholen
Het Beheercollectief Scholen is ervaren in opdrachtgeverschap en portefeuillemanagement van onderwijsgebouwen. Jarenlang ervaring met onderwijshuisvesting, integrale huisvestingsplanning, onderhoud & beheer en betrokken bij diverse kennisnetwerken.

IKC – Yvette Vervoort, Buro8020
Yvette Vervoort heeft jarenlange ervaring op het gebied van kinderopvang en de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs en is sterk in het vertalen van theorie en beleidsontwikkelingen naar de praktijk. Ze werkt praktisch en oplossingsgericht.

Interim toezichthouders
Het Netwerk Interim Toezichthouders Onderwijs (ITZH) biedt een oplossing voor toezichthouders van besturen en scholen die in een crisissituatie verkeren of daarin dreigen te komen. Bekijk het aanbod van het Netwerk Interim Toezichthouders Onderwijs.

Samenwerking – Edwin Kaats en Esther Klaster, Adviesbureau Common Eye
Common Eye is gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van concrete samenwerkingssituaties. Dit kan samenwerking tussen scholen zijn op het gebied van onderwijskwaliteit of ondersteunende diensten, regionale netwerken, samenwerkingsverbanden passend onderwijs of samenwerking met andere partijen, zoals jeugdzorg of een gemeente. Bekijk het aanbod speciaal voor VBS-leden.

Strategische scholenplanning – Auke Vlonk
Auke Vlonk is analist en  adviseur op het gebied van scholenplanning en infrastructuur bij Verus. Hij brengt de specifieke gegevensbehoefte in kaart en voert analyses uit waardoor schoolgegevens in een breder kader worden geplaatst en de toekomst inzichtelijk wordt. Auke kan ondersteunen bij het vinden van antwoorden op bijvoorbeeld de volgende vragen: Kan onze school blijven bestaan nu we onder de gemeentelijke opheffingsnorm zijn gekomen? Is omzetting naar een nevenvestiging mogelijk? Is een second-opinion mogelijk bij prognoses die door een andere partij zijn gemaakt?

School starten – Nicole Vink
Nicole Vink heeft ruime ervaring met het begeleiden van startende scholen. Zij weet welke regels gelden en wat de procedures zijn, alsook heeft ze een passend en breed netwerk. Al jaren ondersteunt zij initiatiefnemers en schoolbesturen, van de aanvraag tot bekostiging tot het daadwerkelijk open gaan van de school.

 

Concrete ondersteuning op maat voor jouw school(bestuur)

070-331 52 15

Kunnen we jou helpen met jouw vraagstuk? Neem contact op met onze Helpdesk dan gaan we graag in gesprek over jouw vraag en wat wij daarin kunnen betekenen. Flexibiliteit en maatwerk zijn daarbij het uitgangspunt. Samen zoeken we een oplossing op maat:

  • Even sparren met onze Helpdesk
  • Een maatwerktraject voor advies
  • Een cursus of opleiding toegespitst op de situatie van jouw school(bestuur)
  • Een van onze Kennissesies

Neem contact op met Nienke Daniels van de VBS Helpdesk: 070-331 52 15 / helpdesk@vbs.nl / 06-53573393 (Whatsapp). De Helpdesk is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00-15.00 uur.

Nienke Daniëls

Netwerkregisseur | Helpdesk