Op het gebied van onder andere onderwijsrecht, privacy, communicatie, financiën, samenwerking, HR en IKC werkt VBS nauw samen met een aantal specialisten. Ook zij kennen het onderwijs door en door. Waar nodig werken we nauw met ze samen bij complexe vraagstukken, adviestrajecten en cursussen op maat. Zo ben je als lid gegarandeerd van het beste advies en de juiste begeleiding, tegen een gereduceerd ledentarief. Lees meer over adviezen en cursussen op maat voor jouw school(bestuur).

 

De partners van VBS zijn:

Advocaten onderwijsrecht – Noor Dietvorst, Bas Vorstermans en Arzu Yandere, Cascade advocaten
Bas Vorstermans, Noor Dietvorst en Arzu Yandere zijn zeer ervaren juridische experts in de onderwijssector. Ze hebben jarenlange ervaring in het bijstaan van schoolbesturen over uiteenlopende juridische onderwerpen zoals arbeidsrecht, klachtrecht, MR kwesties en passend onderwijs.

AVG – Vanessa van Kuilenburg, Atalanta Privacy Management & Consultancy
Vanessa van Kuilenburg heeft ruim 13 jaar ervaring op het gebied van privacy-regelgeving. Met een praktische insteek pakt zij vragen op en ondersteunt scholen bij het implementeren van de AVG in de organisatie én bij het naleven van de wet- en regelgeving na implementatie.

Communicatie – Akke Tick, Time2Tick
Met Time2Tick haalt u kennis en ervaring in het totale communicatiedomein binnen. Voor het verhogen van uw schrijf- en communicatievaardigheden, het doorlichten van uw communicatiestrategie, verandermanagement en crisiscommunicatie. Bekijk hier het aanbod voor VBS-leden.

Financiën onderwijs – Marcus Driessen Financieel Advies
Marcus Driessen is deskundig adviseur voor professioneel financieel beleid voor primair en voorgezet onderwijs. Hij kan ondersteuning en advies geven bij realisatie van het  jaarverslag, jaarrekening, formatieplan en meerjarenbegroting. Marcus Driessen heeft ervaring bij zowel grote als kleine onderwijsorganisaties en heeft actuele kennis over de bekostigingssystematiek van het onderwijs.

HRM/functiewaardering
Pim van Bel, SLIM Assessments, en Louis van Loon, Onderwijs HR
Louis van Loon en Pim van de Bel hebben ervaring in alle facetten van het HR werkveld, met name in de onderwijssector. Daardoor hebben zij goed inzicht in de cultuur bij deze organisaties, de rechtspositie van het personeel, de wijze waarop beleid wordt geïmplementeerd en de uitdagingen die hierbij kunnen ontstaan. Daarnaast zijn ze SPO (Stichting Personeelsinstrumenten Onderwijs) gecertificeerd Fuwasys-deskundige (Fuwa-PO, Fuwa-VO) waardoor u met al uw FUWA vraagstukken bij hen terecht kunt.

Piet-Hein Mees, Mees Organisatie Advies
Piet Hein Mees geeft advies op gebied van HRM en is gespecialiseerd in FUWA vraagstukken. Hij heeft een jarenlange ervaring op gebied van functiewaardering en is tevens lid van de Bezwarencommissie Functiewaardering Bijzonder Onderwijs.

Huisvesting – Daniel van Noordennen, Stichting Het Beheercollectief Scholen
Ervaren in opdrachtgeverschap en portefeuillemanagement van onderwijsgebouwen. Jarenlang ervaring met onderwijshuisvesting, integrale huisvestingsplanning, onderhoud & beheer en betrokken bij diverse kennisnetwerken.

IKC – Yvette Vervoort, Buro8020
Yvette Vervoort heeft jarenlange ervaring op het gebied van kinderopvang en de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs en is sterk in het vertalen van theorie en beleidsontwikkelingen naar de praktijk. Ze werkt praktisch en oplossingsgericht.

Interim toezichthouders
Het Netwerk Interim Toezichthouders Onderwijs (ITZH) biedt een oplossing voor toezichthouders van besturen en scholen die in een crisissituatie verkeren of daarin dreigen te komen. Bekijk het aanbod van het Netwerk Interim Toezichthouders Onderwijs.

Samenwerking – Tim Dees en Edwin Kaats, Adviesbureau Common Eye
Common Eye is gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van concrete samenwerkingssituaties. Dit kan samenwerking tussen scholen zijn op het gebied van onderwijskwaliteit of ondersteunende diensten, regionale netwerken, samenwerkingsverbanden passend onderwijs of samenwerking met andere partijen, zoals jeugdzorg of een gemeente. Bekijk het aanbod speciaal voor VBS-leden.

Kunnen wij u helpen met een advies of cursus op maat?

070-331 52 15

Neem contact op met de VBS Helpdesk: Nienke Daniëls, 070 – 331 52 15 / helpdesk@vbs.nl. Zij kan u verder helpen, of brengt u in contact met een collega of een van de specialisten met wie VBS nauw samenwerkt.

Nienke Daniëls

Netwerkregisseur | Helpdesk