13 dec 2022

VBS Directienetwerk

Het VBS Directienetwerk komt op dinsdag 13 december 2022 van 09.30-12.00 uur bijeen op een van de scholen. De netwerken zijn interactieve bijeenkomsten waarbij aanwezigen met elkaar en soms een gastspreker in gesprek gaan over onderwerpen die zij zelf naar voren brengen. Het doel is informatie, tips en ervaringen uit te wisselen met collega’s.
17 jan 2023

VBS-netwerk P&O primair onderwijs

Het VBS-netwerk P&O primair onderwijs komt bijeen op 17 januari 2023 van 09.30-12.00 uur bij vergadercentrum Domstad Utrecht. De netwerken zijn interactieve bijeenkomsten waarbij aanwezigen met elkaar en soms een gastspreker in gesprek gaan over onderwerpen die zij zelf naar voren brengen. Het doel is informatie, tips en ervaringen uit te wisselen met collega’s.
19 jan 2023

VBS Sparringsessie – Dilemma’s bij communicatie met ouders

Voor directeur(-bestuurders) in het po, so en vo Een gesprek met ouders over de ontwikkeling van een leerling of de kwaliteit van het onderwijs kan uitdagend zijn. Bijvoorbeeld als ouders de dialoog niet willen aangaan, de emoties hoog oplopen of sprake is van irreële verwachtingen. Welke rechten en plichten heb je dan als school? Waarop letten om de communicatielijn open te houden en tegelijk jezelf en je team te beschermen? Nienke Daniëls van de VBS Helpdesk start met een korte schets van het wettelijk kader, waarna deelnemers hun dilemma’s kunnen delen en samen met Nienke op zoek gaan nieuwe wegen. uitdagingen
8 feb 2023

VBS Kennissessie – Handvatten voor constructieve relatie bestuur & toezicht

Intern toezicht houden is meer dan alleen een oordeel geven of lijstje afvinken. Als toezichthouder is sparren met het bestuur en waar het kan adviseren, net zo belangrijk. Tijdens de kennissessie maken René Derksen, directeur-bestuurder van Stichting Montessorischool Veenendaal, en VBS-directeur Edward Moolenburgh je wegwijs in de rol van het bestuur en interne toezicht, alsook de verhouding tussen het bestuur en de directie. Voor (startende) (directeur-) bestuurders in het po en voor vrijwilliger bestuurders of intern toezichthouders.
13 feb 2023

VBS Kennissessie – Informatieverstrekking aan ouders en derden


Scholen krijgen regelmatig het verzoek van gescheiden ouders, medewerkers in de jeugdzorg of de leerplichtambtenaar om informatie over leerlingen te delen. Arzu Yandere (onderwijsadvocaat bij Dworkin Law en VBS-partner) maakt je wegwijs in de regels hieromtrent, biedt een overzicht welke afspraken verstandig zijn om te maken en geeft tips waar alert op te zijn. Voor directeur(-bestuurders) in het po, so en vo.
7 mrt 2023

VBS Directienetwerk

Het VBS Directienetwerk komt op dinsdag 7 maart 2023 van 09.30-12.00 uur bijeen op een van de scholen. De netwerken zijn interactieve bijeenkomsten waarbij aanwezigen met elkaar en soms een gastspreker in gesprek gaan over onderwerpen die zij zelf naar voren brengen. Het doel is informatie, tips en ervaringen uit te wisselen met collega’s.
14 mrt 2023

VBS-netwerk P&O voortgezet onderwijs

Het VBS-netwerk P&O voortgezet onderwijs komt bijeen op 14 maart 2023 van 09.30-12.00 uur bij vergadercentrum Domstad Utrecht. De netwerken zijn interactieve bijeenkomsten waarbij aanwezigen met elkaar en soms een gastspreker in gesprek gaan over onderwerpen die zij zelf naar voren brengen. Het doel is informatie, tips en ervaringen uit te wisselen met collega’s.
16 mrt 2023

VBS Ledenevent: Vormgeven burgerschap

Burgerschapsonderwijs mag dan sinds de zomer van 2021 een feit zijn, veel scholen in het po, vo en so worstelen nog met de vormgeving. Tot wat voor een burger scholen leerlingen willen ontwikkelen, hebben ze vaak wel voor ogen. Maar wat is er nodig aan cultuur, expertise en educatie om ze dit bij te brengen? Op 16 maart van 17.45 – 21.30u gaan we samen hierover het gesprek aan, alsook hoor je drie inspirerende voorbeelden uit de praktijk (po, vo en so). Jij bent er toch ook bij? Meld je nu aan!
  • De Kleine Prins, College De Trappenberg in Hilversum
21 mrt 2023

VBS-netwerk P&O primair onderwijs

Het VBS-netwerk P&O primair onderwijs komt bijeen op 21 maart 2023 van 09.30-12.00 uur bij vergadercentrum Domstad Utrecht. De netwerken zijn interactieve bijeenkomsten waarbij aanwezigen met elkaar en soms een gastspreker in gesprek gaan over onderwerpen die zij zelf naar voren brengen. Het doel is informatie, tips en ervaringen uit te wisselen met collega’s.