Terug naar overzicht

Zijn de zonnepanelen op het schooldak goed verzekerd?

Onderwijsinstellingen investeren in duurzame oplossingen door zonnepanelen te plaatsen. Het is wel raadzaam om gecertificeerde zonnepanelen te laten plaatsen door een erkend gecertificeerd installatiebedrijf die kwaliteit en veiligheid garandeert (zie Inkoop Centrum Onderwijs). In het afgelopen jaar zijn verschillende branden ontstaan door verkeerd geplaatste zonnepanelen, met als gevolg veel schade aan de zonnepanelen, het gebouw en de inventaris.

Zijn de zonnepanelen goed verzekerd?
Zonnepanelen zijn een grote en kostbare investering die op verschillende manieren verzekerd kunnen worden. Zo kunnen de zonnepanelen in sommige gevallen aangemeld worden op de brandverzekering van de gemeente, kunnen ze opgenomen worden op een inventarisverzekering of is het juist raadzaam om een All Risk zonnepanelenverzekering af te sluiten. Het is verstandig om alle genoemde verzekeringsoplossingen te onderzoeken om na te gaan welke oplossing het meest passend is voor uw installatie of installaties.

Voordat je zonnepanelen gaat plaatsen, raden wij aan om deze duurzame oplossing ook vanuit risicomanagementperspectief te benaderen. Uit de schadepraktijk komt naar voren dat diverse factoren kunnen leiden tot het ontstaan van schade. Een goed gemanaged risico, biedt kansen voor de toekomst. Raetsheren kan u hierin bijstaan door inzicht te geven in de risico’s die u loopt en waar mogelijk geven wij oplossingen zodat u bewust en zelfverzekerd kunt handelen.

Wil je advies?
Neem contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag! Bel voor advies onze specialisten via 072 711 34 55 of kijk op www.vbsverzekerd.nl.
(08-10-2020)

Gerelateerd