Terug naar overzicht

Voor juridisch advies kun je ook terecht bij VBS

Voor juridisch advies kunnen VBS-leden terecht bij onze Helpdesk. Jurist Nienke Daniëls is het vaste aanspreekpunt en beantwoordt dagelijks vragen over onder meer cao’s, ontslag en privacy. Voor meer complexe vragen en begeleiding in een procedure werkt VBS samen met verschillende advocaten en juristen. VBS organiseert op 11 april a.s. samen met Arzu Yandere (onderwijsadvocaat bij Dworkin Law) een kennissessie over ontslag in het onderwijs. Op 11 mei 2023 maakt Noor Dietvorst (onderwijsadvocaat van Cascade Advocaten en VBS-partner) je tijdens de kennissessie over zorgplicht en toelatingseisen wegwijs in de regels die gaan over toelating, verwijdering en aanmelding van leerlingen.

De VBS Helpdesk is het eerste aanspreekpunt voor eerstelijns juridisch advies aan leden. ‘Ik beantwoord allerhande vragen en ben ook geregeld sparringpartner. Wanneer de juridische advisering meer dan één uur in beslag neemt, bijvoorbeeld als er veel uitgezocht moet worden of als het om begeleiding bij ontslag gaat, verwijs ik de zaak door naar onze juridische samenwerkingspartners. Zij pakken het dan verder op, vaak al binnen een dag. Uiteraard tegen het speciaal voor onze leden geldende tarief’, vertelt Daniels.

“Het zijn zeer ervaren juridische experts in de onderwijssector. Ze hebben jarenlange ervaring in het bijstaan van schoolbesturen over uiteenlopende juridische onderwerpen zoals arbeidsrecht, klachtrecht, MR kwesties en passend onderwijs.”

Kennissessie Ontslag in het onderwijs

Om je goed voor te bereiden op een ontslagprocedure is het noodzakelijk om te weten welke wetten en spelregels er gelden en waarop te letten. Op dinsdag 11 april 2023 van 19.30 – 21.00 neemt Arzu Yandere (onderwijsadvocaat bij Dworkin Law en VBS-partner) je hierin mee en geeft tips. Onderwerpen die onder andere aan bod komen: hoe bereid je je voor op een ontslagprocedure, dossieropbouw, second opinion en ontslag tijdens ziekte. Meld je hier aan.

Kennissessie – Zorgplicht voor de school en toelatingsbeleid

Zodra een leerling zich bij jouw school aanmeldt, heb je een zorgplicht jegens die leerling. Wat houdt deze zorgplicht precies in en hoe geef je die vorm? Op donderdag 11 mei 2023 van 15.30 – 17.00 uur maakt Noor Dietvorst (onderwijsadvocaat van Cascade Advocaten en VBS-partner) je wegwijs in de regels die gaan over toelating, verwijdering en aanmelding van leerlingen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere aanmelding, zorgplicht, uitzonderingen op de regels, vormgeven van zorgplicht en toelatingsbeleid. Meld je hier aan

Heb je zelf ook een vraag?
Neem voor vragen, sparren of advies contact op met Nienke Daniëls van de VBS Helpdesk via 070 – 331 52 15, helpdesk@vbs.nl of Whatsapp 06-33029694. De Helpdesk is dagelijks bereikbaar tussen 9.00-15.00 uur. Je kunt terecht met vragen over onder meer: onderwijscao’s, arbeidsrecht, bedrijfsvoering, financieel management, huisvesting, medezeggenschap en het organiseren van bestuur en toezicht.
(14-1-2021)

Gerelateerd