Terug naar overzicht

Veel vragen bij kennissessie ‘Ontslag in het onderwijs’ beantwoord

De online-kennissessie ‘Ontslag in het onderwijs, waar moet ik op letten?’ was een succes. VBS-partner Arzu Yandere beantwoordde veel vragen van VBS-leden over het functioneringsdossier, ziekte en ontslag. Heb je ook een vraag? Neem contact op met Nienke van de VBS Helpdesk via 070 – 3315215, helpdesk@vbs.nl of via Whatsapp: 06 – 330 296 94. Op dinsdag 17 mei 2022 vindt deze kennissessie -toegespitst op het nieuwe reglement van het Participatiefonds- opnieuw plaats.

Twaalf mensen namen deel aan de online sessie. Het waren veelal directeuren, bestuurders en P&O’ers afkomstig uit het PO en VO. Een diverse groep mensen dus. Daardoor werden er wisselende vragen gesteld en uiteenlopende casussen voorgelegd.

Tijdens de sessie ging Arzu Yandere van Cascade Advocaten dieper in op hoe je je kunt voorbereiden op een ontslagprocedure. Aan bod kwamen onder andere dossieropbouw, transitievergoeding, vaststellingsovereenkomst, het beëindigen van tijdelijke dienstverbanden en ontslag bij ziekte. Waar de ene vraag gedetailleerd was, was de andere meer op procedures gericht zoals ‘Hoe vraag ik als werkgever een second opinion aan?’ Ook de risico’s als eigenrisicodrager kwamen aan bod.

Op 17 mei vindt een nieuwe sessie plaats
Vanwege de grote belangstelling vindt deze kennissessie nogmaals plaats op dinsdag 17 mei 2022 van 19.30 tot 21.00. Deze bijeenkomst over Ontslag in het onderwijs is dan toegespitst op het nieuwe reglement van het Participatiefonds. Schrijf je hier in. Voor nog meer interessante activiteiten, kijk in onze agenda.

Mocht je naar aanleiding van de kennissessie of na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over ontslag in het onderwijs? Nienke Daniëls van de VBS Helpdesk staat voor je klaar via 070 – 331 52 15, helpdesk@vbs.nl of (Whatsapp) 06 – 33029694.
(17-11-2021)

Gerelateerd