Terug naar overzicht

Een nieuwe directeur(-bestuurder) voor een eenpitter deel 2: de beloning

De directeur of directeur-bestuurder van een eenpitter heeft een cruciale functie. Iemand vinden die de kennis en de vaardigheden bezit, en ook nog bij je school past is geen makkelijk proces. Daarom besteden we in de komende weken aandacht aan drie aspecten van de zoektocht: de werving, de beloning en de introductie in de organisatie. In dit artikel : de beloning.

Een (directeur-)bestuurder heeft een andere en grotere verantwoordelijkheid dan een directeur. Het is tegenwoordig ook in het onderwijs steeds gebruikelijker dat meer verantwoordelijkheid leidt tot een hoger salaris. Wat is echter redelijk? De ‘Handreiking keuzehulp cao po of cao bestuurders po’ biedt handvatten bij de afweging welke cao en inschaling het meest passend is. De Handreiking is exclusief voor leden van VBS beschikbaar via de VBS Helpdesk.

Meer weten over werving en introductie?

Meer weten over werving, beloning en de introductie van een nieuwe directeur(-bestuurder) of informatie over een introductiegesprek? Nienke Daniëls denkt namens VBS graag mee! Neem contact op met de VBS Helpdesk: 070-331 52 15 / 06-53 573 393 of helpdesk@vbs.nl.

 

Gerelateerd