Terug naar overzicht

Zien! Korte film van VBS-event

Heb je ook zo gelachen met Gerard de Vries, de fictieve directeur van basisschool Het Krijtje, tijdens ons online-eenpittersevent op 31 mei? Voor diegene die terug willen blikken of juist een impressie willen opdoen van deze feestelijke dag, check de korte film die we hebben gemaakt! We organiseerden deze dag in het kader van ons 100-jarig bestaan en bezochten ook drie leden.

 

In beeld zien we Gerard de Vries in zijn kantoor. Er lopen collega’s binnen met vragen terwijl de mailbox volloopt met stukken om te bekijken. Ondertussen worstelt hij met ouders in het bestuur en stagiaires die niet altijd de weg naar zijn school weten te vinden. Het is een mooie compilatie van het bestaan van een directeur(-bestuurder) van een eenpitter of klein schoolbestuur in het po, die heel veel ballen in de lucht moet houden.

De sketches werden afgewisseld met korte toelichtingen van VBS-medewerkers. Zo ging Nienke Daniëls van de VBS Helpdesk dieper in op een aantal (juridische) uitdagingen. NPO en het aantrekken van personeel stond hierbij ook vol in de aandacht. Netwerkregisseur Peter Warnders lichtte toe hoe je als eenpitter opleidingsschool kunt worden. En VBS-directeur Edward Moolenburgh deelde tips voor de relatie tussen directie en bestuur.

Naast het online-eenpittersevent waren we die dag ook nog bij Montessorischool Aan de Basis voor het slaan van een waterput en de G.J. van den Brinkschool voor een communicatieworkshop voor ouders. Je ziet het allemaal in de korte film!

Ook iets te vieren of wil je dat VBS langskomt?
Heb je ook iets te vieren of wil je dat VBS eens langskomt? Of heb je een concrete vraag? Neem dan contact op met Nienke van de VBS Helpdesk via 070 – 331 52 15, helpdesk@vbs.nl of 06-330 296 94 (Whatsapp). De Helpdesk is dagelijks bereikbaar tussen 9.00-15.00 uur.

Tot slot: noteer alvast 22 november 2021 in je agenda
In de regio Den Haag vindt dan een weer feestelijke VBS-bijeenkomst plaats in het kader van ons 100-jarig bestaan. Deze keer rond het thema innovatie. Details volgen.
(10-06-2021)

Gerelateerd