Terug naar overzicht

Meld je nu aan voor hét VBS-Startevent voor het po, op woensdagavond 21 september a.s.

We hebben er weer zin in! Woensdag 21 september organiseren we van 17.45 tot 21.30 uur het VBS-Startevent voor het po in Vergadercentrum Vredenburg 19 Utrecht. Dé kick-off van het schooljaar vol kennis, inspiratie en (nieuwe) contacten. Speciaal voor al dan niet startende directeur(-bestuurders), vrijwillige bestuurders en intern toezichthouders in het po. Meld je nu aan!


Thema’s die aan bod komen

We starten met soep en een broodje, waarna je drie korte Talks te horen krijgt over onderstaande thema’s. In een kleinere setting aan zogenaamde rondetafels ga je daarna het gesprek hierover aan en kun je vragen en dilemma’s uit jouw schoolpraktijk voorleggen, om de verdiepingsslag te maken. Welke twee rondetafels je voorkeur hebben, kun je op het inschrijfformulier aangeven (meld je hier aan!).

 1. Ondernemend éénpitterschap – 
Het belang van een duidelijke visie en focus, ter verbetering van je onderwijskwaliteit en het stevig neerzetten van je school.
  Wouter Groot, directeur-bestuurder van de Casimirschool in Gouda
 2. Informatieverstrekking aan ouders en derden
 – Over hoe een informatieverzoek te beoordelen, welke informatie over leerlingen je wel en niet mag delen, gezag en de AVG.
  Arzu Yandere, advocaat onderwijsrecht bij DWorkin Law

  Nienke Daniëls, netwerkregisseur VBS
 3. Constructieve relatie tussen bestuur & toezicht
 – Over wie welke rol heeft, waar je toezicht op houdt, waar het gesprek tussen bestuur en toezichthouder over moet gaan, do’s & dont’s.
  Alice Haak, directeur-bestuurder G.J. van den Brinkschool
  Edward Moolenburgh, VBS-directeur

Voor het volledige programma en om je aan te melden, klik hier.

Gerelateerd