Terug naar overzicht
16 tot 30 sep 2020

VBS Startsessies PO via Teams

  • Alleen voor leden
  • Online via Teams

Ook dit jaar starten we graag met jou het schooljaar! VBS biedt dit jaar de VBS Startsessies online via Microsoft Teams aan. De Startsessies zijn gericht op nieuwe en ervaren (vrijwillige) bestuurders, interne toezichthouders en directeuren in het primair onderwijs. Deze online Startsessies zullen anderhalf uur duren, met minimaal 3 en maximaal 12 deelnemers. Deelname is kosteloos. Schrijf je via onderstaand webformulier in voor de online VBS Startsessies PO per Teams.

Startsessie 1 De relatie tussen bestuur en intern toezicht
Speciaal voor startende bestuurders al dan niet in de rol van interne toezichthouder (maar iedereen is welkom!) is er een Startsessie over de rol van het bestuur, het interne toezicht en de verhouding tussen bestuur en directie. René Derksen, directeur-bestuurder van Stichting Montessorischool Veenendaal, en VBS-directeur Edward Moolenburgh maken je wegwijs.
Woensdag 30 september, 19.30-21.00 uur.

Startsessie 2 Bekostiging PO

Voor directeuren en meer ervaren bestuurders (maar ook hier is iedereen welkom!) verzorgt financieel adviseur Marcus Driessen een Startsessie over de gevolgen van de nieuwe bekostigingssystematiek po voor de meerjarenbegroting van jouw schoolbestuur.
Woensdag 23 september, 19.30-21.00 uur. (VOL)

Startsessie 3 Inspectiebezoek nieuwe stijl

Voor directeuren en meer ervaren bestuurders (maar ook hier is iedereen welkom!) is er de Startsessie: hoe bereid je je voor op een inspectiebezoek nieuwe stijl, door Jos Rijk, bestuursadviseur van de Dordtse Schoolvereniging.
Dinsdag 29 september, 19.30-21.00 uur.(VOL)
Woensdag 30 september, 19.30-21.00 uur.

Schrijf je via onderstaand webformulier in voor de online VBS Startsessies PO per Teams. Door je op te geven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. LET OP: vul a.u.b. in het opmerkingenveld of u wilt deelnemen aan Startsessies 1, 2 en/of 3 (deelname aan meerdere sessies is mogelijk) én welke datum uw voorkeur heeft. Indien een Startsessie volgeboekt is, ontvang je een uitnodiging voor een andere datum. Vol=vol.