Terug naar overzicht

‘We wonnen vooral omdat Ajax verloor’

VBS-lid het Erasmus College in Zoetermeer organiseerde een beleggingscompetitie voor 5-havo leerlingen. Docenten Henriëtte van Hout en Coert Waaijer reikten de prijzen uit, samen met VBS-directeur Edward Moolenburgh, die met de leerlingen over beleggen in gesprek ging. ‘We wonnen vooral omdat Ajax verloor’, verklaarde een leerling van het winnende team.

Drie weken lang belegden de 5-havo leerlingen fanatiek in fictieve aandelen en boekten flinke rendementen. De zes winnende teams ontvingen mooie prijzen, van oortjes en een overnachting bij Stayokay tot een Chromecast en -voor de winnaars- portable speakers. VBS-directeur Edward Moolenburgh, die in een vorige baan op de beleggingsafdeling van ABNAMRO werkte, ging met de leerlingen in gesprek over rendement en risico, maar ook over maatschappelijk verantwoord beleggen en over een brede blik op welvaart.

Winnaars van de Erasmus beleggingscompetitie was het viertal ‘de Plussers’, die in drie weken een rendement van 1,94 procent boekten en daarmee draadloze speakers wonnen. Ze vonden het een leuke, leerzame opdracht. ‘We hebben vooral gewonnen omdat Ajax verloor. Wij stonden derde toen Ajax uit de Champions League vloog en een ander team dat vol op het aandeel Ajax had ingezet daardoor zakte’, verklaart een van de Plussers hun succes. ‘Wij hadden als hoofdfondsen ASML Holding, Alfen N.V. en Philips. Het was hartstikke leuk, ik heb de koersen elke minuut gevolgd. Ik ga zeker beleggen later.’
(30-01-2020)

Gerelateerd