Terug naar overzicht

Wat betekent de Corona-langetermijnstrategie voor het onderwijs?

Minister Kuipers heeft de Corona-langetermijnstrategie aan de Tweede Kamer gestuurd. Het uitgangspunt is de samenleving zo open en veilig als mogelijk houden. Daarbij is nadrukkelijk een rol voor alle sectoren zelf weggelegd. Welke punten staan er in de strategie over onderwijs?

In het algemeen zorgt het kabinet voor een basisparaatheid voor vaccineren, monitoren, testen en traceren. En bereidt zij een juridisch instrumentarium voor om maatregelen, zoals afstand houden, te kunnen treffen als dat nodig is. Als het gaat om het onderwijs zijn dit de belangrijkste punten.

  • Sluiten van scholen moet te allen tijde worden voorkomen vanwege de impact op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Er zal slechts sprake zijn van een (gedeeltelijke) sluiting van scholen als er een virus(variant) komt waarbij leerlingen en personeel direct gevaar lopen.
  • Het kabinet zet ook in op het verbeteren van de mentale gezondheid, specifiek van jongeren.
  • Het kabinet blijft leerlingen en mensen die in het onderwijs werken voorlopig gratis zelftesten aanbieden. Op dit moment acht het kabinet het verstandig om dit tot de kerstvakantie te blijven doen, tenzij eerder wordt besloten dat het niet meer nodig is. Over de eventuele gratis verstrekking van zelftesten na de kerstvakantie zal voor de herfstvakantie een besluit worden genomen op basis van de dan heersende epidemiologische situatie.

Lees hier de brief die ministers Kuipers (VWS), Adriaansens (EZK) en Van Gennip (SZW) naar de Eerste en Tweede Kamer hebben gestuurd.

Meer weten? De VBS Helpdesk staat voor je klaar!

Neem voor vragen, sparren of advies contact op met Nienke Daniels van de VBS Helpdesk. Zij is dagelijks bereikbaar tussen 9.00-15.00 uur via:
– Telefoon: 070 – 331 52 15
– E-mail: helpdesk@vbs.nl
– WhatsApp: 06-330 296 94

Gerelateerd