Terug naar overzicht

Vso-leerlingen krijgen meer tijd en ruimte voor eindexamens

Het mondeling examen voor leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) die staatsexamen doen gaat gewoon door. Leerlingen krijgen indien nodig een vierde herkansingsmogelijkheid, extra ondersteuning en maatwerk. Ook krijgen ze tot 1 januari 2021 de tijd om hun examen af te ronden en mogen ze na de zomervakantie alvast aan een vervolgopleiding beginnen. Dit is de uitkomst van een spoeddebat gisteren in de Tweede Kamer.

Het spoeddebat met minister Slob van Onderwijs vond plaats naar aanleiding van een aangenomen Kamermotie om leerlingen in het vso geen staatsexamen te laten doen, maar een diploma te verstrekken op basis van de eigen schoolresultaten. Minister Slob wilde de motie niet uitvoeren om de waarde van het diploma te behouden. Met gisteren voorgestelde maatregelen is een oplossing gevonden. De maatregelen gelden voor alle leerlingen die staatsexamen doen, dus niet alleen voor leerlingen in het vso. Hieronder vallen onder meer thuiszitters.

Protocol testen onderwijspersoneel
De Kamer debatteerde gisteren ook over motie over het testen van onderwijspersoneel. Minister Slob stuurde de Kamer meer informatie over het protocol over het testen van onderwijspersoneel. Bekijk hier de infographic testen medewerkers basisonderwijs en kinderopvang.
(14-05-2020)

Gerelateerd