Terug naar overzicht

Van kartonnen bekers naar toiletrollen, verwerk je afval duurzaam!

Afval scheiden raakt steeds meer ingeburgerd. Toch belanden er jaarlijks drie miljard kartonnen bekers bij het restafval. Ben jij een van de volgende scholen die door samen met haar scholieren afval te scheiden stappen zet voor een beter milieu? Schoolinkoop en afvalverwerker Renewi ondersteunen je als VBS-lid graag.

Als VBS-lid kun je gebruikmaken van de scherpe prijzen die we bij Renewi voor allerlei afvalstromen hebben bedongen. Scholen kunnen niet alleen het PMD gescheiden laten ophalen. Ook gebruikte, kartonnen bekers worden apart opgehaald. Kartonnen bekers hebben een coating van polyethyleen, waardoor ze eigenlijk niet in de papierbak thuishoren.

Dit concept heet ‘Collect a Cup’ en is een 100 procent circulaire oplossing van afvalverwerker Renewi. Zowel het karton voor toiletrollen als het polyetheleen krijgt zo een tweede leven. Het enige wat Schoolinkoop van je vraagt is de bekers leeg aan te leveren in de zakken die je ontvangt. Er mag geen ander afval in de zakken met bekers zitten. Wil jij op deze manier je afval scheiden? Doe dan mee aan het inkoopcollectief afvalverwerking van Schoolinkoop!

Interesse? Surf naar Schoolinkoop.nl of bel naar 073-888 53 08. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.
(14-09-2021)

Gerelateerd