Terug naar overzicht

Tussenvariant eigenrisicodragerschap Vf goede optie voor eenpitters

De mogelijkheden van het eigenrisicodragerschap via het Vervangingsfonds, was het hoofdonderwerp bij het directienetwerk van VBS. ‘De tussenvarianten van het eigenrisicodragerschap zijn een goede optie voor eenpitters’, hoorde Nienke Daniëls, netwerkregisseur VBS.

Twee adviseurs van het Vervangingsfonds (Vf), dat de vervangingskosten van zieke werknemers in het po vergoedt, waren te gast bij het directienetwerk (po) van VBS op 23 mei 2019. ‘De meeste vragen van directeuren gingen over het eigenrisicodragerschap (ERD) voor ziektekosten: wat zijn de voor- en nadelen om daarvoor te kiezen? Scholen vinden de keuze lastig, vooral uit angst voor langdurig zieken die hoge kosten met zich meebrengen’, vertelt Daniëls.

Het Vf gaf aan dat zij scholen kunnen adviseren om al dan niet voor het ERD te kiezen. ‘Een regiomanager kan op school bespreken wat handig is, waarna het aan het bestuur is om een afweging te maken.’ Daarnaast gaven de adviseurs aan dat er ook tussenvarianten zijn. Zo is er de keuze voor ‘wachtdagen’. ‘Dan betalen scholen bijvoorbeeld de eerste twee weken of een maand ziektedagen zelf. Dat kan een enorme besparing op de premie opleveren’, zegt Daniëls. Een tweede variant is een ‘stoploss-bedrag’. ‘Dan financieren scholen bijvoorbeeld de eerste 30 duizend euro aan ziektekosten zelf. Boven dat bedrag kunnen ze wel het Vf inschakelen. Een school moet dan wel een buffer hebben om zo’n bedrag zelf te bekostigen.’

Het Vf biedt daarnaast begeleiding bij en preventie van ziekteverzuim. Brengen deze extra diensten extra kosten met zich mee, vroegen netwerkdeelnemers zich af. Vf gaf aan dat bijvoorbeeld preventieadvies al in de premie verwerkt is.

Ook vroegen directeuren naar het opheffen van het Vf op termijn, waar VBS eerder over berichtte. Daniëls: ‘De adviseurs gaven aan dat daar eerst een wetswijziging voor nodig is. En de sector in staat moet zijn de vervangingskosten zelf op te vangen. Er zijn nu 250 besturen die zo’n hoog verzuim hebben, richting 10 procent, dat ze het niet zelf kunnen dragen. Het Vf kan pas opgeheven worden als het verzuim ver genoeg teruggedrongen is. Daar helpen ze in ieder geval tot 2023 nog bij.’

Cao po
Ook was een vraag naar de onderhandelingen voor de cao po. Het uitgangspunt is voor de zomer klaar te zijn met de onderhandelingen. Op dit moment krijgen schoolleiders meer betaald naarmate een school groter is. ‘De onderhandelaars willen voortaan kijken naar de zwaarte van de functie. Daar ontstond discussie over tussen de netwerkdeelnemers. Een van de directeuren werkte eerder op een grotere school en vond dat zwaarder.’

Het netwerk mag waarschijnlijk twee nieuwe leden verwelkomen. ‘Het is mooi dat men elkaar weet te vinden, mensen gaan ook onderling zaken bespreken. Momenteel zijn ze het drukste met personeelszaken, om het team voor volgend schooljaar te formeren’, zegt de netwerkregisseur.

Meer weten
Wilt u meer informatie over (deelname aan) het directienetwerk van VBS? Neem dan contact op met de VBS Helpdesk: Nienke Daniëls, 070- 331 52 15 en helpdesk@vbs.nl. (23-05-2019)

Gerelateerd