Terug naar overzicht

Sta jij voor onderwijsvrijheid? Word bestuurslid van VBS

In november zit de bestuurstermijn van Cathelijne Willemse en Hayat Chidi erop en komen er twee plekken vrij in het bestuur van VBS. Ben je lid van VBS, sta jij voor de vrijheid van onderwijs en draag je eenpitters dan wel kleine schoolbesturen – waar de eigenheid van kinderen, de menselijke maat en korte lijnen centraal staan – een warm hart toe? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!

Wat kun je verwachten?

Het bestuur van VBS bestaat momenteel uit vijf personen en houdt toezicht op de directie en fungeert als sparringpartner. Vier keer per jaar komen het toezichthoudend bestuur en de directie samen in Den Haag of online. Daarnaast is er één keer per jaar een Algemene Ledenvergadering en één keer per jaar een bijeenkomst met het team. Kortom, met relatief weinig tijdsinvestering mag je meedenken in een profielorganisatie om onderscheidend te zijn en blijven.

Wat VBS van je vraagt

Om te beginnen: we zijn op zoek naar een kandidaat die zich op enthousiaste en verbindende wijze wil inzetten voor VBS. Meer specifiek zijn we op zoek naar iemand die zich in het volgende herkent:

  • Affiniteit met de waarden en koers van VBS als netwerkorganisatie
  • Kennis van ontwikkelingen en beleid binnen het onderwijs
  • Bereidheid om als ‘ambassadeur’ voor VBS op te treden, binnen en buiten de organisatie
  • Bestuurlijke ervaring en actief in relevante netwerken
  • Helicopterview en toezichthoudende competenties
  • Teamspeler en werkend vanuit verbinding

Heb je interesse?

Wil je je graag inzetten voor VBS en heb je interesse? Neem contact op met Miriam Leget en/of VBS-voorzitter Artho Jansen. Zij vertellen je graag meer over de vacature en het sollicitatieproces. Zij zijn bereikbaar via mleget@vbs.nl respectievelijk a.jansen@vszh.nl.

Gerelateerd