Terug naar overzicht

Quarantainemaatregel versoepeld na boosterprik of recente coronabesmetting  

Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Mits iemand geen klachten heeft. De Q&A’s en servicedocumenten voor het funderend onderwijs zijn aangepast.

In het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs blijven de nu geldende maatregelen van kracht. Zo doen leerlingen in groep 6, 7 en 8 van de basisschool, leerlingen in het voortgezet (speciaal) onderwijs en al het onderwijspersoneel twee keer per week een zelftest. Ook dragen zij mondkapjes in de gangen. In de klas hoeft dat niet, zoals nu ook het geval is. Het kabinet adviseert om vanaf nu een wegwerpmondkapje te dragen. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. Op 25 januari is er een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen.

Subsidie ventilatie
Daarnaast wordt de subsidieregeling voor het verbeteren van ventilatie in de scholen (SUVIS) met drie maanden verlengd. Schoolbesturen kunnen nog tot en met 30 april via hun gemeente subsidie aanvragen. Meer informatie over de subsidieregeling is hier te vinden.
(17-01-2022)

Gerelateerd