Terug naar overzicht

Ouderverklaring indienen voor nieuwe school kan twee weken langer

Goed nieuws voor initiatiefnemers van nieuwe scholen. Ouders hebben dit jaar twee weken langer -tot en met 29 oktober- de tijd om via een ouderverklaring bij DUO hun belangstelling te tonen.

Voldoende belangstelling van ouders is een voorwaarde voor het stichten van een nieuwe school. Door een ouderverklaring bij DUO af te geven kunnen ouders hun belangstelling kenbaar maken. In de periode van 1 juli tot en met – alleen dit jaar – 29 oktober kun je een initiatief steunen met een ouderverklaring. Daarmee kan de initiatiefnemer aantonen dat er genoeg belangstelling voor de school is.

Wat is een ouderverklaring?
Met een ouderverklaring geef je aan belangstelling te hebben voor het initiatief voor een nieuwe school. De verklaring betekent niet dat je jouw kind ook moet inschrijven op deze school. Je kunt altijd nog besluiten om je kind op een andere school aan te melden.

Schoolstarterskit
VBS kan jou helpen in alle fasen van schoolstichting. VBS weet de weg en heeft de do’s en don’ts in de vingers. We ondersteunen je bij de diverse onderdelen, zoals het leggen van contacten in het voedingsgebied. De website Schoolstarterskit.nl maakt wet- en regelgeving inzichtelijk en geeft praktische tips. De Schoolstarterskit bestaat uit vier hoofdstukken: Visie op onderwijs, Op weg naar een school, Start van de school en Wet- en regelgeving. Ook staan er verhalen van schoolstichters over hun ervaringen online.

Wil je meer weten over schoolstichting of heb je zelf een initiatief? Neem contact op met Nienke Daniëls van de VBS Helpdesk via: 070 – 331 52 15, helpdesk@vbs.nl of Whatsapp 06-33029694.
(11-10-2021)

Gerelateerd