Terug naar overzicht

Ontslag in het onderwijs, waar moet ik op letten?

Voor juridisch advies kunnen VBS-leden terecht bij onze Helpdesk. Jurist Nienke Daniëls is het vaste aanspreekpunt en beantwoordt dagelijks vragen over onder meer cao’s, ontslag en privacy. Voor meer complexe vragen en begeleiding in een procedure werkt VBS samen met Cascade advocaten. Zodoende is er nog meer toegang tot juridische kennis. VBS organiseert samen met Cascade op 15 maart de kennissessie Ontslag in het onderwijs, waar moet ik op letten? en op 7 april de kennissessie Zorgplicht van de school en toelatingsbeleid, schrijf je in!

De VBS Helpdesk is het eerste aanspreekpunt voor eerstelijns juridisch advies aan leden. ‘Ik beantwoord allerhande vragen en ben ook geregeld sparringpartner. Wanneer de juridische advisering meer dan één uur in beslag neemt, bijvoorbeeld als er veel uitgezocht moet worden of als het om begeleiding bij ontslag gaat, verwijs ik de zaak door naar Cascade advocaten. Zij pakken het dan verder op, uiteraard tegen het speciaal voor onze leden geldende tarief’, vertelt Daniels.

Bas Vorstermans, Noor Dietvorst en Arzu Yandere van Cascade advocaten zijn zeer ervaren juridische experts in de onderwijssector. Ze hebben jarenlange ervaring in het bijstaan van schoolbesturen over uiteenlopende juridische onderwerpen zoals arbeidsrecht, klachtrecht, MR-kwesties en passend onderwijs.

De lijnen met Cascade zijn kort. ‘Wij kunnen op dezelfde dag dat Nienke ons benadert, laten weten wie de kwestie gaat oppakken. Binnen een dag wordt vervolgens het contact met de klant gelegd, waarvan Nienke een bevestiging krijgt. Verder houden we elkaar op de hoogte van wat er speelt aan juridische ontwikkelingen in het onderwijs’, vertelt Arzu Yandere.

Kennissessie Ontslag in het onderwijs
VBS organiseert samen met Cascade de kennissessie Ontslag in het onderwijs, waar moet ik op letten? De regels rondom een ontslagprocedure in het onderwijs zijn wezenlijk anders dan die in het bedrijfsleven. Om je – als directeur of bestuurder in het po, vo of so – goed voor te bereiden op een ontslagprocedure, is het onder meer noodzakelijk om te weten welke wetten en spelregels er gelden.

Antwoord op deze en andere vragen krijg je op dinsdag 15 maart a.s. van 19.30 – 21.00 uur tijdens de online kennissessie ‘Ontslag in het onderwijs, waar moet ik op letten?’ De avond wordt geleid door onze partner en specialist in onderwijsrecht Arzu Yandere van Cascade advocaten. Aanmelden voor deze kennissessie kan hier.

Kennissessie Zorgplicht van de school en toelatingsbeleid
Daarnaast organiseert VBS samen met Cascade de kennissessie Zorgplicht van de school en toelatingsbeleid. Hoe ver reikt de zorgplicht van de school en hoe geef ik deze vorm? Mag ik werken met wachtlijsten? Wanneer gaat mijn zorgplicht als school in?

Noor Dietvorst van Cascade advocaten zal je tijdens deze interactieve kennissessie op donderdag 7 april van 19.30 – 20.30 uur meenemen langs de juridische kaders van de zorgplicht en de do’s en dont’s  van de toelating, verwijdering en aanmelding van leerlingen bespreken. Ook is er ruimte om vragen en eigen casuïstiek voor te leggen over dit onderwerp. Aanmelden voor deze kennissessie kan hier.

 Heb je zelf ook een vraag?
Neem voor vragen, sparren of advies contact op met Nienke Daniëls van de VBS Helpdesk: 070 – 331 52 15, helpdesk@vbs.nl of WhatsApp 06-33029694. De Helpdesk is dagelijks bereikbaar tussen 9.00-15.00 uur.
(03-02-2022)

Gerelateerd