Terug naar overzicht

‘Mutsen en shawls om de coronawinter door te komen’

Hoe hou je de teamspirit hoog in tijden van corona, was de openingsvraag tijdens het directienetwerk po van VBS op 6 oktober. Daarnaast bespraken deelnemers ervaringen met de actualisering en herwaardering van de functie van directeur-bestuurders. Je bent als directeur(-bestuurder) in het po van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken met het netwerk.

Deelnemers gaven tijdens een rondvraag aan zoveel mogelijk wel door te laten gaan, met toepassing van de RIVM-richtlijnen. ‘Een team krijgt mutsen en shawls om met elkaar warm de coronawinter door te komen. Het gaat erom creatief en flexibel te zijn met elkaar’, hoorde Nienke Daniëls, netwerkregisseur bij VBS.

Zo bereiden scholen scenario’s voor om over te schakelen op hybride onderwijs. ‘Mochten veel leerkrachten afwezig zijn dan krijgt een deel van de leerlingen thuisonderwijs en een deel krijgt les op school.’

Ook zijn de ervaringen met de herinschaling en functiewaardering van de directeur-bestuurder uitgewisseld. Schoolbesturen dienen voor 1 november 2020 (met terugwerkende kracht per 1 augustus 2020) de functies van onderwijsondersteunend personeel (oop) en directie te actualiseren en herwaarderen, zoals afgesproken in de cao primair onderwijs. ‘De conclusie was: bouw een functiewaardering niet om “de persoon” heen, maar denk met het bestuur goed na welke functiebeschrijving van een directeur-bestuurder op de lange termijn ten goede komt aan de school’, vertelt Daniëls. 

Kennismaken met het directienetwerk?
Wil je als directeur(-bestuurder) in het primair onderwijs ook eens vrijblijvend de voordelen van het directienetwerk ervaren? Neem dan contact op met de VBS Helpdesk: Nienke Daniëls, 070- 331 52 15, helpdesk@vbs.nl en Whatsapp 06-330 296 94. De volgende bijeenkomst van het directienetwerk po is op dinsdag 8 december 2020.
(08-10-2020)

Gerelateerd