Terug naar overzicht

Musical groep 8 door corona in het theater: ‘echt next level leuk!’

‘Echt next level leuk’ en ‘ik had nog nooit echte make-up op gehad’, waren de trotse reacties van leerlingen uit groep 8 die hun eindmusical door het coronavirus opvoerden op het podium van een heus theater, het Chassé Theater in Breda. Anette de Ruiter, algemeen directeur-bestuurder van Stichting Nutsscholen Breda (SNB, lid van VBS), waarvan drie scholen de musical in het theater opvoerden: ‘Het was voor ons essentieel dat de musical door kon gaan, dus we hebben echt naar andere oplossingen gezocht.’

‘Het schooljaar van groep 8 afsluiten met een musical zit in ons DNA voor wat betreft brede ontwikkeling’, vervolgt De Ruiter. Ondanks dat het protocol rond corona na 1 juli versoepelde was er binnen de scholen geen ruimte om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. ‘We hadden voor alle scholen al wel een mediabedrijfje achter de hand zodat we de musical konden streamen op een apart YouTube-kanaal. SNB bestaat uit vijf scholen, drie scholen hebben de voorstelling met meerdere groepen in het Chassé vertoond. De andere scholen hebben gekozen voor buiten en een grote gymzaal’, vertelt De Ruiter.

Zo stonden de leerlingen van drie SNB-scholen op een groot podium van een theater de musical voor hun ouders op te voeren. En dat was ‘spannend, en heel leuk’, zoals een leerling zegt in deze leuke korte reportage op de website van regionaal dagblad BN DeStem.
(08-07-2020)

Gerelateerd