Terug naar overzicht

Ledenvoordeel: Bespaar op energiekosten

De energieprijzen stijgen, maar deelnemers aan het collectief Energie Voor Scholen hebben daar geen omkijken naar. Bij Energie Voor Scholen ben je aan het juiste adres voor al jouw energievragen, ontzorging en gemak.

Sinds 2003 bestaat dit initiatief van de profielorganisaties (VBS, Verus, VOS/ABB, VGS en ISBO) en energie-inkoop adviesbureau Hellemans Consultancy. Deelnemers profiteren van een inkoopbeleid waarbij in delen is ingekocht om risico te spreiden. Het resultaat? Energie voor scholen koopt al sinds haar start onder het marktgemiddelde in.

Op dit moment nemen schoolbesturen met gezamenlijk zo’n 6.000 locaties deel aan de Europese Aanbesteding t/m 2025 voor aardgas en elektriciteit.  Op vraag van meerdere schoolbesturen starten we een nieuw (Europees aanbesteed) collectief voor de periode 2023 – 2025.

Wil je ook profiteren van energievoordelen?
VBS biedt je – via Energie voor scholen – graag de mogelijkheid om deel te nemen aan ons Energie Voor Scholen collectief t/m 2025. Zo kunnen ook jouw locaties in de toekomst profiteren van de collectieve voordelen die 70 tot 80% van de po- en vo-scholen al van ons gewend zijn!

 • Tijdbesparing en ontzorgen: je hebt de komende jaren geen omkijken naar energie-inkoop en de monitoring daarvan.
 • Professionele inkoop: EVS heeft de kennis en kunde in huis en realiseert voor ruim 6000 schoolgebouwen een scherp tarief.
 • Gratis toegang tot EnergyPanel: het online-monitoringsysteem voor aansluitingen met een slimme meter, hiermee voldoe je meteen aan de minimale wettelijke EBS-plicht. Ook is er de mogelijkheid tot uitbreiding met een EBS, zodat je ook daar aan de wettelijke verplichting voldoet.
 • Zekerheid: je krijgt een contract met uitstekende voorwaarden zoals onbeperkte bandbreedte, tarief voor levering dat gelijk is aan teruglevering.
 • Vergroening:  je kunt jouw afgesloten contract op elk gewenst moment aanvullend verduurzamen tot 100% groene stroom.
 • Proactief inlichten over de energiemarkt: EVS kent de energiemarkt, maar nog veel belangrijker: op welke wijze een onderwijsinstelling daarbinnen opereert. Wij houden je proactief op de hoogte.
 • Technische kennis: We hebben kennis en kunde in huis over energiereductie en energiemanagement. We bieden begeleiding en advies over aanleg van zonnedaken en hebben veel kennis over warmtepompen en warmtenetten inclusief WKO’s in huis.  Ook over advies omtrent energie-opslag (batterijen en waterstof met partner) kun je bij ons terecht. Wij voeren integrale energie adviestrajecten uit.


Wil je deelnemen?
Wij zien jouw inschrijving graag zo spoedig mogelijk tegemoet, zodat wij ook alle verbruiksgegevens kunnen verzamelen om de aanbesteding te kunnen publiceren. Waarom zo spoedig mogelijk? Uiterlijk half februari 2022 willen wij alles compleet hebben, zodat we de Europese aanbesteding kunnen publiceren en alle fases kunnen doorlopen. Op die manier hebben we meer tijd voor de inkoop eind 2022.

 • Je kunt deelnemen zodra je contractvrij bent. Dus ook na 1 januari 2023 starten is mogelijk. Wel dien je dan nu deze locaties aan te melden zodat we met de inkoop er rekening mee kunnen houden.
 • Wij hebben een uittreksel KvK nodig en een lijst met jouw locatie-adressen en jaarverbruiken.
 • Wij helpen je met het verzamelen van de benodigde gegevens.
 • Na aanmelding is de deelname definitief omdat we de volumes gaan aanbesteden. Je kunt wel locaties toevoegen of zonder gevolgen afmelden.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar het projectplan, waarin ook de deelnamekosten zijn opgenomen.

Meer weten? Surf naar www.energievoorscholen.nl of neem contact op met Karin Michgels, michgels@hellemansconsultancy.nl of 06 2369 0288 / 030-2255010. Miriam Leget (mleget@vbs.nl) helpt je ook graag verder.
(25-11-2021)

Gerelateerd