Terug naar overzicht

Kennissessie ‘Ontslag in het onderwijs’ groot succes!

De eerste online kennissessie ‘Ontslag in het onderwijs, waar moet ik op letten?’ is door de deelnemers goed ontvangen. VBS organiseerde deze kennissessie op woensdag 10 februari samen met haar partner Arzu Yandere. Vooral de thema’s ziekte en ontslag waren actueel en riepen veel vragen op bij de deelnemers. Voor wie het heeft gemist: op dinsdag 20 april vindt de sessie opnieuw plaats.

Zo’n dertig mensen namen deel aan de online sessie, waarmee het maximum aantal deelnemers ook was bereikt. Het waren veelal directeuren, bestuurders en P&O’ers afkomstig uit het PO en VO. Een diverse groep mensen dus. Daardoor werden er wisselende vragen gesteld en uiteenlopende casussen voorgelegd. We kwamen eigenlijk tijd tekort…

Tijdens de sessie ging Arzu dieper in op hoe je je kunt voorbereiden op een ontslagprocedure. Aan bod kwamen onder andere dossieropbouw, transitievergoeding, vaststellingsovereenkomst, het beëindigen van tijdelijke dienstverbanden en ontslag bij ziekte. Waar de ene vraag gedetailleerd was, was de andere meer op procedures gericht zoals ‘Hoe vraag ik als werkgever een second opinion aan?’ Ook de risico’s als eigenrisicodrager kwamen aan bod.

Op 20 april vindt een nieuwe sessie plaats
Vanwege de grote belangstelling vindt deze kennissessie nogmaals plaats op dinsdag 20 april a.s. van 19.30 tot 21.00. Schrijf je hier in. Voor nog meer interessante activiteiten, kijk in onze agenda.

Mocht je naar aanleiding van de kennissessie of na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over ontslag in het onderwijs? Nienke van de VBS Helpdesk staat voor je klaar via 070 – 331 52 15, helpdesk@vbs.nl of (Whatsapp) 06 – 33029694.

(11-02-2021)

Gerelateerd