Terug naar overzicht

Jos Rijk kijkt tevreden terug op zijn carrière

Bij de start van dit schooljaar trad Jos Rijk al terug als bestuurder van de Dordtse schoolvereniging (dsv). Hij is daar nu nog bestuursadviseur, maar aan het eind van dit schooljaar gaat hij – na 44 jaar in het po te hebben gewerkt – met pensioen. Op 2 juni werd hij door dsv letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet en VBS was erbij.

Hij kijkt tevreden terug op zijn carrière. ‘Maar ik deed het niet alleen. Ik was nooit zover gekomen als ik de samenwerking niet was aangegaan’, vertelde Rijk eerder al in een interview met VBS. Het gehele interview lees je binnenkort in De VBS die medio juni in de brievenbus valt.

Helemaal stoppen doet Rijk overigens niet aan het eind van het schooljaar. Als cao-onderhandelaar maakt hij deze cao-po ronde nog af en namens VBS blijft hij nog in de geschillencommissie bijzonder onderwijs, en blijft hij actief bij een aantal lopende dossiers. Zijn kennis en expertise hoopt hij in te kunnen blijven zetten bij kleine schoolbesturen. ‘VBS mag me altijd benaderen om ergens te gaan praten.’
(03-06-2021)

Gerelateerd