Terug naar overzicht

Idee voor een nieuwe school? Begin bij schoolstarterskit.nl

‘Je denkt erover een school te stichten. Je ziet het al helemaal voor je, maar weet toch niet goed waar te beginnen. De Schoolstarterskit biedt uitkomst’, aldus Ben Mom, netwerkregisseur bij VBS die al decennialang betrokken is bij initiatieven voor nieuwe scholen.

De website maakt wet- en regelgeving inzichtelijk en geeft praktische tips. De Schoolstarterskit bestaat uit vier hoofdstukken: Visie op onderwijs, Op weg naar een school, Start van de school en Wet- en regelgeving. Ook staan er verhalen van schoolstichters over hun ervaringen online.

Ben Mom: ‘De site geeft een goed beeld van schoolstichting. Alle informatie, van onderwijsinhoud en pedagogisch concept tot de procedures, zijn op één plek verzameld, makkelijk toegankelijk en voor iedereen beschikbaar.’

VBS kan jou helpen in alle fasen van schoolstichting. VBS weet de weg en heeft de do’s en don’ts in de vingers. We ondersteunen je bij de diverse onderdelen, zoals het leggen van contacten in het voedingsgebied. Maak een vrijblijvende afspraak. In een gesprek van een uur verkennen we met elkaar de mogelijkheden en geven we aan wat we voor je kunnen betekenen.

Meer weten?
Kijk op Schoolstarterskit.nl of neem contact op met Ben Mom: bmom@vbs.nl / 06-53 60 79 17.

(08-04-2021)

Gerelateerd