Terug naar overzicht

Helpdeskvraag: wanneer zijn de coronamaatregelen na de zomervakantie bekend?

Het kabinet besluit op 13 augustus na een advies van het OMT over de coronamaatregelen die na de zomervakantie gelden voor het onderwijs. Minister Slob verwacht dat de huidige maatregelen blijven gelden tot na de zomervakantie, schrijft hij in een brief aan leraren, onderwijsondersteunend personeel, schoolleiders en bestuurders.

Meteen na het besluit op 13 augustus worden scholen geïnformeerd. Mocht de situatie met betrekking tot de coronabesmettingen sterk verbeteren of verslechteren kunnen de richtlijnen worden afgeschaald of juist aangescherpt.

Snottebellenbeleid
Daarnaast heeft het kabinet sinds vandaag, 12 juli, het snottebellenbeleid versoepeld voor leerlingen in het primair onderwijs en de kinderopvang. Bij milde klachten zoals keelpijn of niezen mogen kinderen tot en met 12 jaar naar school en kinderopvang en krijgen ze geen testadvies meer. Er komen binnenkort nieuwe protocollen op Lesopafstand.

Zelftesten v(s)o
Alle v(s)o-scholen is gevraagd om hun leerlingen en personeelsleden nog voor de zomervakantie vier extra zelftesten mee te geven. Hiermee kunnen ze zichzelf na terugkomst van vakantie en kort voor de start van het nieuwe schooljaar preventief testen, om zo een besmetting op te sporen voordat deze de school binnenkomt. Ook over de precieze invulling van het zelftesten in het funderend onderwijs wordt op 13 augustus besloten. Voor personeel geldt in ieder geval dat er niet meer preventief getest hoeft te worden na de zomer, gezien de hope vaccinatiegraad onder volwassenen.

De VBS Helpdesk staat voor je klaar, ook via Whatsapp!
Heb je nu, tijdens of na de vakantie een vraag over coronamaatregelen of een ander onderwerp, neem dan contact op met Nienke Daniëls van de VBS Helpdesk via 070 – 331 52 15, helpdesk@vbs.nl of stuur een bericht via Whatsapp 06-33029694. De Helpdesk is dagelijks bereikbaar tussen 9.00 – 15.00 uur. Tussen 2 en 20 augustus is het kantoor van VBS gesloten. Vermeld in die periode ‘SPOED’ in het onderwerp. We zullen dan z.s.m. contact opnemen.
(12-07-2021)

Gerelateerd