Terug naar overzicht

Waar moeten we aan denken bij het starten van een IKC?

Samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang is niet meer weg te denken. Die samenwerking kan op veel verschillende manieren. U kunt sec samen een gebouw delen. Maar de samenwerking kan ook zeer intensief zijn, in een Integraal Kindcentrum (IKC). In een IKC is sprake van één pedagogische visie, één team en één centrale aansturing. Transparante communicatielijnen en een gestructureerde communicatie-aanpak zijn zeer belangrijk. Lees hierover de publicatie ‘Op weg naar een IKC’ van VBS en het Landelijk Steunpunt Brede Scholen.

VBS maakt u graag wegwijs in de verschillende mogelijkheden van samenwerking met kinderopvangorganisaties. Ook kunnen we u helpen met de volgende vragen:
• Wat is een IKC?
• Hoe geeft u vorm aan een IKC?
• Waar moet u op letten bij de vorming van een IKC?
• Hoe zet u de stappen van intentieverklaring tot samenwerkingsovereenkomst?

VBS heeft ervaring met het hele proces: van het eerste idee tot en met de opening van een IKC. In dit proces werken wij nauw samen met samenwerkingspartner en IKC-expert Yvette Vervoort.

Zo kunt u ons bereiken
Neem voor vragen en meer informatie contact op met de VBS Helpdesk: Nienke Daniëls, 070 – 331 52 15 / helpdesk@vbs.nl. Zij kan u verder helpen of brengt u in contact met IKC-expert Yvette Vervoort met wie VBS nauw samenwerkt.

Gerelateerd