Terug naar overzicht

Ook voor HR-vraagstukken kun je bij VBS terecht

De VBS Helpdesk krijgt veel vragen over de actualisatie en herwaardering van de functies binnen het functiebouwwerk, in 2020 voorgeschreven door de cao PO. Om je op deze en andere complexe HR-vragen goed te kunnen adviseren, werken we nauw samen met Pim van Bel, Louis van Loon en Piet Hein Mees. Onze HR-partners met veel ervaring in het onderwijs.

Voor welke HR-vraagstukken kun je bij onze partners terecht?

  • Procesbegeleiding bij het onderzoeken/actualiseren van je huidige functiebouwwerk
  • Advies over een functiebouwwerk dat past bij de ambities van je organisatie
  • Het opstellen of actualiseren van je functieboek
  • Het uitvoeren van een functie-analyse
  • Toetsen van een rol- of taakbeschrijving bij een generieke functie
  • Afnemen functie-interviews
  • Beschrijven functies & waarderen functies conform FUWASYS onderwijs

Hebben deze partners ervaring met de actualisatie en herwaardering van functies?

Jazeker! Zij zijn SPO (Stichting Personeelsinstrumenten Onderwijs) gecertificeerd Fuwasys-deskundige (zowel Fuwa-PO als Fuwa-VO). Zij hebben veel kennis en ervaring met het herwaarderen en actualiseren van functies, en kennen de trends en ontwikkelingen. Vroeger zagen zij vooral organisaties met uitgebreide functiegebouwen. Nu zien zij nu meer abstracte beschrijvingen, waarbij mensen elkaars functie kunnen overnemen en de organisatie flexibeler is.

Ze ondersteunen schoolbesturen bij het opstellen van een invoeringsplan, het opzetten van een functiegebouw, het opstellen en waarderen van functiebeschrijvingen en de inzet van het functiebouwwerk in de organisatie.

Hoe kun je onze HR-partners het best benaderen?

Door contact op te nemen met Nienke Daniëls van de VBS-Helpdesk via 070 – 331 52 15, helpdesk@vbs.nl of Whatsapp 06-33029694. Zij helpt je graag verder!

De Helpdesk is dagelijks bereikbaar tussen 9.00-15.00 uur. Je kunt er ook terecht met vragen over: onderwijscao’s, arbeidsrecht, bedrijfsvoering, financieel management, huisvesting, medezeggenschap en het organiseren van bestuur en toezicht.

(09-02-2021)

Gerelateerd