Terug naar overzicht

Extra aandacht voor rouw en de overgang op de werkvloer

Afgelopen dinsdag kwam het P&O Netwerk van de VBS weer bij elkaar. De nieuwe CAO primair onderwijs stond centraal. Nienke Daniëls (netwerkregisseur bij VBS) blikt terug.

‘Het was een waardevolle bijeenkomst, waar P&O’ers nuttige informatie uitwisselden. We hebben het vooral gehad over ‘nieuwe’ zaken in de CAO, zoals de inzetbaarheid tijdens overgang en rouw.

Sociale partners erkennen dat er verschillende momenten in een leven zijn waarop de inzetbaarheid van werknemers extra aandacht vraagt. Rouw en overgang vallen hieronder. Uiteraard is dit een onderwerp dat tussen werknemer en leidinggevende moet worden besproken, maar van beide kanten kan het moeilijk zijn om dat gesprek op een goede manier te voeren. Idealiter maken werkgevers maatwerkafspraken, zoals coaching of het (tijdelijk) hebben van een ander werkritme. Wat ook erg belangrijk is om als leidinggevende kennis te hebben over het onderwerp, of dat nu rouw of de overgang is. Op die manier kun je het gesprek beter voeren.”

Over het netwerk

Tijdens de interactieve bijeenkomsten van onze netwerken gaan deelnemers met elkaar en soms met een gastspreker in gesprek over actuele onderwerpen die zij zelf naar voren brengen. Het doel van de netwerken is tips, ervaringen en informatie uitwisselen met collega’s. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn wijzigingen in cao’s, inspectietoezicht en strategisch personeelsbeleid.

Verder lezen

Meer weten? De VBS Helpdesk staat voor je klaar!

Neem voor vragen, sparren of advies contact op met Nienke Daniels van de VBS Helpdesk. Zij is dagelijks bereikbaar tussen 9.00-15.00 uur via:
– Telefoon: 070 – 331 52 15
– E-mail: helpdesk@vbs.nl
– WhatsApp: 06-53573393

Gerelateerd