Terug naar overzicht
19 jan 2023

VBS Sparringsessie – Dilemma’s bij communicatie met ouders

  • Online via Teams

Voor directeur(-bestuurders) in het po, so en vo

Een gesprek met ouders over de ontwikkeling van een leerling of de kwaliteit van het onderwijs kan uitdagend zijn. Bijvoorbeeld als ouders de dialoog niet willen aangaan, de emoties hoog oplopen of sprake is van irreële verwachtingen. Welke rechten en plichten heb je dan als school? Waarop letten om de communicatielijn open te houden en tegelijk jezelf en je team te beschermen?

Op donderdag 19 januari van 16.00 – 17.00 organiseert VBS de online sparringsessie ‘Communicatie met ouders’. Nienke Daniëls van de VBS Helpdesk start met het uiteenzetten van rechten en plichten als het om communicatie gaat, waarna deelnemers hun dilemma’s kunnen delen en samen met haar op zoek gaan naar nieuwe wegen. Steffie Bom, communicatie adviseur bij VBS, sluit ook aan.

Meld je aan!

VBS biedt dit rondetafelgesprek aan via Microsoft Teams. De online sessie duurt een uur, met minimaal drie en maximaal vijftien deelnemers. Deelname is kosteloos voor leden. Schrijf je in via onderstaand webformulier.

Heb je van tevoren al een vraag of casus die je tijdens de sparringsessie graag (anoniem) beantwoord wil hebben? Stuur dan een mail aan: helpdesk@vbs.nl.

Door je op te geven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Let op: vol is vol.