Terug naar overzicht
5 okt 2021

VBS Kennissessie – De eenpitter als opleidingsschool

  • Online via Teams

Voor directeuren of (directeur-)bestuurders van eenpitters in het po (Aanmelden via de browser van Safari is om technische redenen tijdelijk niet mogelijk. Gebruik a.u.b. een andere browser: bijv Chrome, Explorer, Edge of Firefox)

Ben je eenpitter of een kleiner schoolbestuur en is het lastig om stagiaires te vinden? Maak van de nood een deugd en wordt opleidingsschool. We vertellen je er alles over tijdens de online VBS Kennissessie ‘De eenpitter als opleidingsschool’ op dinsdag 5 oktober van 19.30 – 21.00 uur. Dit kan eenvoudig buiten schooltijd en vanachter je eigen bureau.

VBS sprak eerder haar zorg uit over voldoende stageplekken bij kleine schoolbesturen. We komen op voor de belangen van kleinere schoolbesturen. We vragen aandacht voor herwaardering van kleine schoolbesturen met aandacht voor de menselijke maat, waarin leerlingen en medewerkers goed gedijen en zich kunnen ontwikkelen.

Een manier om eenvoudiger stagiaires te vinden is door opleidingsschool te worden. Een opleidingsschool is een samenwerking tussen lerarenopleidingen en een aantal basisscholen. Samen zorgen zij voor een goede aansluiting tussen de lerarenopleiding en de onderwijspraktijk. En de stagiaire van vandaag is de collega van morgen!

Daarom organiseert VBS de Kennissessie ‘De eenpitter als opleidingsschool’ op dinsdag 5 oktober van 19.30 – 21.00 uur. De sessie gaat over de vraag hoe je in samenwerking met de pabo een opleidingsschool wordt.

VBS-netwerkregisseur Peter Warnders verzorgt samen met drie gastsprekers deze sessie:

  1. Gea Spaans, projectleider Samen Opleiden & Professionaliseren van de PO-Raad en VO-raad, gaat in op het belang van dit partnerschap met de pabo, de ambities met het traject van de opleidingsschool en welke stappen je moet zetten om opleidingsschool te worden.
  2. Maarten Haalboom vertelt namens de Hogeschool Utrecht over het belang van deelname aan het partnerschap van opleidingsscholen en over de aanpak.
  3. De Werkplaats in Bilthoven is al jaren opleidingsschool en directeur Anne-Mieke Bulters deelt
  4. deelt samen met samenwerkingspartner Martin Hunziker van de Marnix Academie in Utrecht hun ervaringen.

Schrijf je nu in!
VBS biedt deze kennissessie aan via Microsoft Teams. Maximaal 15 leden kunnen deelnemen, dus meld je snel aan via onze website. Deelname is kosteloos. Na inschrijving ontvang je van ons per mail een bevestiging alsook de link om deel te kunnen nemen aan de online kennissessie. (Aanmelden via de browser van Safari is om technische redenen tijdelijk niet mogelijk. Gebruik a.u.b. een andere browser: bijv Chrome, Explorer, Edge of Firefox)

Door je op te geven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Let op: vol is vol.