Terug naar overzicht
7 nov 2022

VBS Kennissessie – De eenpitter als opleidingsschool: hoe pak je het aan?

  • Online via Teams

Voor directeuren of (directeur-)bestuurders van eenpitters in het po

Eenpitters in het po hebben soms moeite om stagiaires te vinden. Door een opleidingsschool te worden, kan dit soepeler verlopen. Het Ministerie van OCW heeft samen met onder andere de PO-Raad en VO-raad de ambitie uitgesproken om vóór 2030 alle studenten op te leiden in een opleidingsschool. Een opleidingsschool is een samenwerking tussen een lerarenopleiding en een of meer basisscholen. Samen zorgen zij voor een goede aansluiting tussen de initiële opleiding en de onderwijspraktijk.

Tijdens de kennissessie op maandag 7 november van 19.30 – 21.00 uur gaan Jetse Miedema (schoolopleider van Daltonschool Casimir te Gouda) en Sandra Driessens (programmaleider Samen Opleiden aan de Hogeschool Thomas More te Rotterdam) in op de voordelen van dit partnerschap en welke stappen je moet zetten om opleidingsschool te worden.

Meld je aan!

VBS biedt deze kennissessie aan via Microsoft Teams. De online sessie duurt maximaal anderhalf uur, met minimaal drie en maximaal twintig deelnemers. Deelname is kosteloos voor leden. Schrijf je in via onderstaand webformulier.

Door je op te geven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Let op: vol is vol.