Terug naar overzicht
30 mei 2022

VBS Kennissessie – De eenpitter als opleidingsschool

  • Online via Teams

Voor directeuren of (directeur-)bestuurders van eenpitters in het po

Een opleidingsschool is een samenwerking tussen lerarenopleidingen en bijvoorbeeld een aantal basisscholen. Samen zorgen zij voor een goede aansluiting tussen de initiële opleiding en de onderwijspraktijk.

Eenpitters in het po hebben soms moeite om stagiaires te vinden. Door in samenwerking met de pabo opleidingsschool te worden kan dit soepeler verlopen. Daarom organiseert VBS de Kennissessie De eenpitter als opleidingsschool op maandag 30 mei 2022 van 19.30 – 21.00 uur.

Jetse Miedema, schoolopleider van Daltonschool Casimir te Gouda, en Sandra Driessens, Programmaleider Samen Opleiden aan de Hogeschool Thomas More te Rotterdam, verzorgen op maandag 30 mei ’s avonds de VBS Kennissessie De eenpitter als opleidingsschool. De sessie gaat over de vraag hoe je als eenpitter in het po, in samenwerking met de pabo, een opleidingsschool wordt. Jetse Miedema en Sandra Driessens gaan in op de voordelen van dit partnerschap met de pabo en welke stappen je moet zetten om opleidingsschool te worden.

Meld je aan!
VBS biedt deze kennissessie aan via Microsoft Teams. De online sessie duurt maximaal anderhalf uur, met minimaal drie en maximaal twintig deelnemers. Deelname is kosteloos voor leden. Schrijf je in via onderstaand webformulier.

Door je op te geven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Let op: vol is vol.