Terug naar overzicht
25 sep 2019

VBS Startbijeenkomst po

  • Utrecht

Een vertrouwd begin van het schooljaar: De VBS Startbijeenkomst PO! VBS organiseert deze interactieve en informatieve avond met sessies op woensdag 25 september in Vergadercentrum Domstad in Utrecht voor nieuwe en ervaren (vrijwillige) bestuurders, interne toezichthouders en directeuren in het primair onderwijs.

De VBS Startbijeenkomst PO begint om 19.15 uur (zaal open 19.00) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Meld u aan via het formulier onderaan deze pagina.

Programma:
Na een kort welkom van VBS-directeur Edward Moolenburgh zijn er twee parallelsessies waaruit u ter plekke kunt kiezen. Wisselen tijdens de pauze is mogelijk. Zaal open om 19.00, opening 19.15 uur en start sessies om 19.30 uur.

Sessie A 19.30-21.15 uur (duur 1,5 uur, met een korte pauze)
Speciaal voor startende bestuurders al dan niet in de rol van interne toezichthouder (maar iedereen is welkom!) is er een presentatie over de rol van het bestuur, het interne toezicht en de verhouding tussen bestuur en directie. VBS-directeur Edward Moolenburgh en René Derksen, directeur-bestuurder van Montessorischool Aan de Basis in Veenendaal maken u wegwijs.

Sessie B (duur 2x drie kwartier, met een korte pauze)
Directeuren en meer ervaren bestuurders (maar ook hier is iedereen welkom!) kunnen twee workshops na elkaar volgen:

      19.30-20.15 uur De excellente eenpitter
Sommige eenpitters ervaren door verschillende omstandigheden en verplichtingen het eenpitterschap als een zware taak. Wouter Groot, directeur-bestuurder van de Casimirschool in Gouda, doet de positieve en praktische benadering bij zijn excellente school uit de doeken. Hij zal ingaan op vraagstukken rond lerarentekort, personeelsbeleid en cao-verplichtingen. Een praktijkverhaal met do’s en don’ts.

  20.30-21.15 uur (Mis)communicatie tussen ouders en school
Mis(communicatie) en conflicten tussen ouders en school én hoe die te voorkomen staan centraal tijdens deze workshop. Arline Spierenburg van Ouders&Onderwijs en Nienke Danïels, netwerkregisseur VBS, belichten samen dit actuele thema en geven tips om miscommunicatie en conflicten te voorkomen.

Aansluitend is er bij de borrel vanaf ongeveer 21.15 uur voldoende gelegenheid om uw netwerk en kennis uit te breiden. Meld u aan via het onderstaande webformulier. Door u op te geven, verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvangt u een factuur voor de deelnamekosten van 25,- euro. Mocht u 25 september onverhoopt verhinderd zijn, dan mag u uiteraard een vervanger sturen.

VBS Startbijeenkomst PO
Voor: nieuwe en ervaren (vrijwillige) bestuurders, interne toezichthouders en directeuren in het po.
Datum: woensdag 25 september 2019.
Tijd: 19.15-22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: vergadercentrum Domstad, Utrecht
Kosten: 25 euro.