Terug naar overzicht
9 nov 2018

Minisymposium 20 jaar klachtrecht

  • Gouda

Dit jaar bestaat het klachtrecht precies 20 jaar. Reden genoeg om deze rechtsvorm te evalueren. Is de kwaliteit van het onderwijs verbeterd of is de werkelijkheid weerbarstiger? Ontdek en denk mee tijdens het minisymposium van de Stichting Geschillencommissies Bijzonder Onderwijs (GCBO) op vrijdag 9 november 2018 vanaf 9.45u te Gouda.

Het symposium wordt geopend door een lezing van mr. Henk Naves (lid Raad voor de Rechtspraak en voorzitter klachtencommissie GCBO). Hij neemt ons mee in de ontwikkelingen van afgelopen 20 jaar, waaronder mediation en de AVG. Vervolgens kiest u uit drie interessante workshops, zie hieronder. Na een korte afsluiting door mr. Simon Steen, voorzitter van het bestuur van GCBO, sluiten we de ochtend af met een lunch.

Workshops
Mr. Anton Kotte neemt ons mee in de specifieke veranderingen binnen het klachtrecht daar waar de klachtbehandeling op schoolniveau plaatsvindt. Mr. Eva Batelaan-Boomsma diept het thema verder uit en richt zich daarbij op de klachtbehandeling door de commissie; waar loopt de commissie tegenaan? mr. Marion Scholtes is gespecialiseerd in informatieverstrekking en consultatie bij gescheiden ouders en zal de klachtbehandeling binnen dit specifieke thema aan de orde stellen. Alle workshops hebben een interactief karakter, waarbij relevante cases worden besproken.

Reserveer de ochtend van 9 november in uw agenda en meld u aan via: info@gcbo.nl. Deelname is kosteloos. Op dit moment zijn er nog voldoende plaatsen beschikbaar, het totaal aantal is beperkt.