Terug naar overzicht
25 sep 2024

Kan je tijdelijke financiële middelen structureel inzetten? Zo blijf je in control!

  • Alleen voor leden
  • Online via Teams

Datum: Op woensdag 25 september 2024 van 19.30 – 20.30 uur 

Doelgroep: Voor al dan niet startende directeur(-bestuurders) in het po, so en vo

Wie: Marcus Driessen, financieel adviseur en VBS-partner

De NPO-middelen hadden een duidelijk tijdelijk karakter met als doel de tijdens de Corona-periode opgelopen achterstanden weg te werken. Sindsdien zijn er steeds meer tijdelijke subsidieregelingen verstrekt, waaronder de subsidie Verbetering basisvaardigheden, die aan een beperkt aantal scholen is toegekend. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke scholen in aanmerking komen voor de 3e tranche van deze subsidieregeling. Hoezeer de PO-Raad ook ageert tegen deze ‘subsidiespaghetti’, vooralsnog heeft met name het primair onderwijs hiermee te maken.

In veel gevallen gaat het om geld dat in principe structureel beschikbaar is voor het onderwijs, maar door OCW op incidentele basis over scholen wordt verdeeld. Een relevante vraag is daarom of en zo ja in welke mate deze extra middelen structureel kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld door het aannemen van extra personeel.

Tijdens deze kennissessie krijg je handvatten hoe hiermee om te gaan, zodat je in control blijft en financiële problemen voorkomt. Meld je nu aan via onderstaand webformulier!

Onderwerpen die aan bod komen, wat je leert en aan inzichten vergaart

  • Inzicht in verschillende subsidieregelingen.
  • Wanneer wel/niet structureel inzetten van subsidies?

Meld je aan!

VBS biedt deze kennissessie aan via Microsoft Teams. De online sessie duurt een uur, met minimaal drie en maximaal twintig deelnemers. Deelname is kosteloos voor leden. Heb je van tevoren al een vraag of case die je tijdens de kennissessie graag (anoniem) beantwoord wil hebben? Stuur dan een mail aan: helpdesk@vbs.nl.

Door je op te geven, verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Let op: vol is vol.