Terug naar overzicht
10 feb 2020

Gedachtewisseling relatie bestuurders vo en vso en intern toezicht

  • Alleen voor leden
  • Utrecht CS

VBS organiseert een gedachtewisseling over de relatie tussen bestuurders (college van bestuur) en intern toezicht. U bent van harte welkom op maandag 10 februari 2020 van 15.00-17.30 uur in Bar Beton op station Utrecht Centraal.

Minister Slob kondigde eerder aan een kwaliteitsimpuls aan het intern toezicht te willen geven. De Onderwijsinspectie constateerde vorig jaar dat veel intern toezichthouders worstelen met hun rol en functie. De inspectie gaat de wettelijke vereisten voor intern toezichthouders verduidelijken en aandacht geven in het reguliere toezicht, met als doel het functioneren van het interne toezicht te versterken.

Graag gaan we hierover met u en elkaar in gesprek: hoe ervaart u de relatie met uw intern toezichthouders, hoe ervaart u de kwaliteit van het intern toezicht en welke dilemma’s komt u tegen?
We doen dit samen met twee gasten, Marcel Bos en Jan Hoek van de kwaliteitscommissie van VTOI-NVTK, vereniging van intern toezichthouders in onderwijs en kinderopvang. De VTOI-NVTK is immers door de minister gevraagd om met voorstellen te komen om de kwaliteit van het intern toezicht in het onderwijs te verbeteren.

Aangezien er op VBS-scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs recent ook een aantal nieuwe bestuurders is aangetreden, biedt deze bijeenkomst en de borrel na afloop ook een mooie gelegenheid om met elkaar en VBS-medewerkers kennis te maken.

Aanmelden:
Meld u a.u.b. aan via een mail aan assistent netwerkregisseur Anita Kuiper (akuiper@vbs.nl).