Terug naar overzicht
16 nov 2020

Inspiratiemomenten tijdens de 99ste online ALV

  • Alleen voor leden
  • Online

Juist in deze tijden is spiegelen met collega’s in het vak niet alleen prettig, het is ook belangrijk. Ter herkenning, bevestiging, ondersteuning en verbinding. De inspiratiemomenten die VBS biedt tijdens de 99ste ALV sluiten hier perfect bij aan!

Voor het eerst houden we de ALV online, op maandag 16 november 2020 van 17.00 – 18.00. Drie VBS-leden delen hun verhaal, waar je zeker iets van opsteekt en wat energie geeft. Dit zijn ze:

  1. Ted-talk: Leerachterstanden voorkomen, teamspirit hooghouden
    Philip de Vries, conrector onderwijs Veurs Lyceum

Hoe voorkom je leerachterstanden bij leerlingen en hoe houd je de teamspirit hoog in coronatijden? Het Veurs Lyceum in Leidschendam vroeg subsidie aan voor extra handen in de klas. En voerde gesprekken met collega’s over de vraag wat ze nodig hadden om zich veilig te voelen op school. Ted-talk van Philip de Vries.

  1. Korte film ‘Morgen beginnen’ over ontwerpend en onderzoekend leren
    Maaike Kramer, directeur-bestuurder Eerste Westlandse Montessorischool

De Eerste Westlandse Montessorischool in Monster heeft een wetenschapslab ingericht waar leerlingen onderzoek doen, proefjes uitvoeren en informatie opzoeken. We kijken de film ‘Morgen beginnen’ die over deze vorm van ontwerpend en onderzoekend leren is gemaakt, met als doel onderwijsmensen te inspireren om de natuurlijke, onderzoekende houding bij kinderen te stimuleren. Maaike Kramer leidt de film in en beantwoordt na afloop vragen.

3. Succesverhaal preventieve jeugdzorg
Renate van Dijk, bestuurder Stichting Verderwijs

Via de persoonlijke verhalen van enkele leerlingen deelt Renate van Dijk haar succesverhaal over de inzet van preventieve jeugdzorg. Er wordt gekeken naar de nauwe samenwerking met Halt, die preventief van aard is om te voorkomen dat incidenten in de toekomst nog een keer gebeuren. En naar de groepslessen ter voorkoming van seksueel grensoverschrijdend gedrag of intimidatie. De winst is dat leerlingen naar hun eigen gedrag leren te kijken, om agressie en intimiderend gedrag te kunnen voorkomen.

Meld je nu aan
Je kunt je aanmelden via onderstaand inschrijfformulier. Daar geef je aan of je stemgerechtigd bent of niet. Per schoolbestuur mag één persoon stemmen. Alle aanmelders ontvangen van ons een link voor de online sessie. De stemgerechtigde krijgt enkele dagen van tevoren informatie over de stemprocedure.

Vragen over de financiële verantwoording?

Heb je vragen over de financiële verantwoording of begroting? Of zie je de inspiratiemomenten op een specifiek punt graag aangevuld? Mail deze naar mleget@vbs.nl. Je krijgt voor de ALV nog een reactie.