Terug naar overzicht

Europees debat voor scholieren in Lissabon

Debatteren is een mooi instrument waarmee leerlingen empathie, kritisch denken en creatief denken (verder) ontwikkelen. Ook is het voor hen een kans om hun stem te vinden en te gebruiken, waardoor burgerschap en hunvermogen om bij te dragen aan democratie en tolerantie worden versterkt. Daarom organiseert de European Council of National Associations of Independent Schools (ECNAIS) een debat voor leerlingen in het middelbaar onderwijs. Dit vindt plaats van 19 tot en met 21 april 2023 in Lissabon, voor Nederland zal het Canisius College meedoen. In de deelnemende landen hebben voorrondes plaatsgevonden.

Het debat maakt deel uit van de jaarlijkse conferentie, die dit jaar in het teken staat van Promoting democracy and civic engagement.

Over ECNAIS
ECNAIS is een niet-politieke, niet-confessionele, internationale vereniging voor samenwerking tussen nationale verenigingen van bijzondere scholen in Europese landen. VBS is één van de oprichters, omdat we ook vrijheid van onderwijs in Europees verband voorstaan. ECNAIS ziet initiatieven van het maatschappelijk middenveld in het onderwijs als een manier om een ​​democratische benadering van pluralisme te bevorderen. Ook zet ECNAIS er zich voor in om de schoolkeuze van ouders en de vrijheid van onderwijs te bevorderen en te respecteren.

Gerelateerd