Terug naar overzicht

Ervaringen en kennis uitwisselen met P&O’ers in het vo, dat kan bij VBS

Het VBS netwerk P&O voortgezet onderwijs voor P&O’ers van vo-besturen komt vier keer per jaar samen. Gisteren nog, toen ‘Ontslag in het onderwijs’ centraal stond. Het doel van de interactieve bijeenkomsten is informatie, tips en ervaringen uitwisselen met collega’s uit het vak. Interesse of wil je vrijblijvend deelnemen en de voordelen ervaren? Neem contact op met de VBS Helpdesk.

Thema ontslag

Tijdens de bijeenkomst op 27 september stond ontslag in het onderwijs centraal. Noor Dietvorst van Cascade Advocaten ging het eerste deel van de bijeenkomst dieper in op de samenloop van ziekte en het disfunctioneren van een werknemer. Vragen die besproken werden waren: Hoe bereid je je voor op een ontslagprocedure? Waarop letten bij ontslag wegens ziekte? Welke ontslagregels gelden bij tijdelijke dienstverbanden? Ontslag tijdens ziekte, wat is toegestaan?

Hierna gingen de deelnemers met elkaar en Noor in gesprek, om informatie en ervaringen uit te wisselen. Vaak valt de ziekte van de werknemer samen met disfunctioneren, tips van Noor hierbij zijn:

  • Voorkom vermenging re-integratie en verbetertraject
  • Maak duidelijk dat vlucht in ziekte wel uitstel, maar geen afstel is
  • Overleg met de bedrijfsarts
  • Start als werkgever een Belastbaarheidsonderzoek via het UWV
  • Voorkom conflictsfeer: hard op de inhoud, zacht op de relatie


Doel VBS Netwerk P&O vo

Wanneer de P&O’ers samenkomen, staat interactie centraal. De aanwezigen gaan met elkaar en soms een gastspreker in gesprek over onderwerpen die zij zelf naar voren brengen. Zoals ontslag, interpretatie van arbeidsvoorwaarden in de CAO, HR en beleid. Het doel is informatie, tips en ervaringen uit te wisselen met collega’s.


Interesse?

Wil je als P&O’er in het vo meer informatie of eens vrijblijvend de voordelen van dit netwerk van VBS ervaren? Neem contact op met de VBS Helpdesk: Nienke Daniëls, 070- 331 52 15, helpdesk@vbs.nl en Whatsapp 06-33029694. De Helpdesk is dagelijks bereikbaar tussen 9.00 – 15.00 uur.

Gerelateerd