Terug naar overzicht

#DOESLIEF

“We zijn steeds minder aardig tegen elkaar. Op sociale media, op straat, in het verkeer en ook op school.” Met de #DOESLIEF campagne wil SIRE Nederland een spiegel voorhouden. Het is bekend dat ook scholen vaker te maken hebben met ouders of verzorgers die zich soms bij herhaling verbaal of fysiek agressief, of intimiderend opstellen. De impact die dat heeft op het functioneren van de school en de medewerkers valt niet te onderschatten, schrijft Edward Moolenburgh, directeur VBS, in zijn blog #DOESLIEF op LinkedIn.

In ons magazine De VBS, dat binnenkort uitkomt, gaan we dieper in op de plichten van ouders, bijvoorbeeld om zich goed te gedragen, niet gewelddadig te zijn en geen leerkrachten onterecht te beschuldigen. Ook geldt dat ze geen onmogelijke eisen mogen stellen en eerst in overleg dienen te gaan.

Aan het begin van dit nieuwe schooljaar wens ik van harte dat we onze meningsverschillen in de klas, op school, onderling als onderwijsprofessionals en met ouders en verzorgers in een geest van respect en #DOESLIEF met elkaar kunnen oplossen. Spelregels en protocollen zijn prima, maar alles staat en valt met het inleven in de ander en ernaar te streven om de ander niet onnodig te kwetsen.

Lees het volledige blog DOESLIEF van Edward Moolenburg op LinkedIn.
(30-09-2019)

Gerelateerd