Terug naar overzicht

Denk je mee voor alle VBS-scholen?

Word toezichthoudend bestuurslid (portefeuille financiën)

Ben jij bestuurder, leidinggevende of toezichthouder bij een onderwijsorganisatie die lid is van VBS én wil je je voor VBS inzetten? Dan komen we graag met je in contact! Wij zijn op zoek naar een nieuw toezichthoudend bestuurslid met de portefeuille financiën.

Wat je kunt verwachten?
Het bestuur van VBS bestaat momenteel uit vijf personen en houdt toezicht op de directie en fungeert als sparringpartner. Vier keer per jaar komen het toezichthoudend bestuur en de directie samen, in Den Haag of online. Daarnaast is er één keer per jaar een Algemene Ledenvergadering en één keer per jaar een bijeenkomst met het team.

Als portefeuillehouder financiën voer je nog zo’n vier keer per jaar een (online) overleg met de directie en het administratiekantoor, waarvan één keer met de accountant erbij. Kortom, met een beperkte tijdsinvestering kun je van toegevoegde waarde zijn voor VBS en aangesloten scholen!

Wat VBS van je vraagt
Om te beginnen: we zijn op zoek naar een kandidaat die zich op enthousiaste en verbindende wijze wil inzetten voor VBS. Meer specifiek zijn we op zoek naar iemand die zich in het volgende herkent:

  • Affiniteit met de waarden en koers van VBS als netwerkorganisatie
  • Financiële kennis op hoofdlijnen
    Het gaat niet om uitvoerende taken als uitvoeren van betalingen of opstellen van begroting
  • Kennis van ontwikkelingen en beleid binnen het onderwijs
  • Bereidheid om als ‘ambassadeur’ voor VBS op te treden, binnen en buiten de organisatie
  • Bestuurlijke ervaring en actief in relevante netwerken
  • Helicopterview en toezichthoudende competenties
  • Teamspeler en werkend vanuit verbinding

 Heb je interesse?
Wil je je graag inzetten voor VBS en heb je interesse? VBS-directeur Edward Moolenburgh en/of VBS-voorzitter Artho Jansen vertellen je graag meer over de vacature en het sollicitatieproces. Zij zijn bereikbaar via emoolenburgh@vbs.nl respectievelijk a.jansen@vszh.nl.

Meer informatie over VBS vind je op www.vbs.nl

Gerelateerd