Terug naar overzicht

Corona-richtlijnen blijven voor po en vo vrijwel gelijk bij start schooljaar

Het primair en voortgezet onderwijs starten het schooljaar met vrijwel dezelfde coronamaatregelen als voor de zomervakantie. Er zijn enkele versoepelingen rond het testbeleid en quarantaine. Scholen ontvangen vandaag een brief over dit kabinetsbesluit van 13 augustus.

Het kabinet heeft besloten om medewerkers en leerlingen in het v(s)o die nog niet volledig gevaccineerd te vragen zichzelf twee keer per week te testen. Een belangrijke verandering ten opzichte van het einde van vorig schooljaar is dat volledig gevaccineerde leerlingen en medewerkers niet meer in quarantaine hoeven. Ook het testadvies voor overige contacten (niet-nauwe contacten) vervalt.

Verder blijven de coronamaatregelen voor het primair en voortgezet onderwijs hetzelfde als voor de zomervakantie. Leerlingen kunnen volledig naar school en hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden, maar wel tot onderwijspersoneel in het v(s)o. Ook houdt het onderwijspersoneel afstand tot elkaar. In het v(s)o blijft het dragen van mondkapjes buiten het klaslokaal verplicht. De maatregelen gelden tenminste tot 20 september, dan wordt bekeken of verdere versoepelingen mogelijk zijn.

Scholen ontvangen hierover vandaag een brief van het ministerie van OCW. De protocollen en servicedocumenten op Lesopafstand.nl worden deze week aangepast.

Lees hier de Kamerbrief ‘Start nieuwe schooljaar funderend onderwijs’ van minister Slob.

De VBS Helpdesk staat voor je klaar!
Heb je een vraag over het toepassen van coronamaatregelen of een ander onderwerp, neem dan contact op met Nienke Daniëls van de VBS Helpdesk via 070 – 331 52 15, helpdesk@vbs.nl of Whatsapp 06-33029694. De Helpdesk is dagelijks bereikbaar tussen 9.00 – 15.00 uur.
(16-08-2021)

Gerelateerd