Terug naar overzicht

Bron en contactonderzoek: do’s en don’ts

Om het bron- en contactonderzoek (BCO) goed uit te kunnen voeren, heeft de GGD gegevens nodig van personen die mogelijk in contact zijn geweest met een positief getest individu. Zo kan de GGD de betreffende betrokken personen informeren en van advies voorzien over testen en mogelijke quarantaine.

Dit zorgde de afgelopen periode voor vragen van scholen over wat wel en niet toegestaan is ten aanzien van het uitwisselen van gegevens. Om scholen hierbij op weg te helpen heeft OCW een handreiking gepubliceerd.

Zo kan het delen van gegevens rondom het bron- en contactonderzoek zorgvuldig en in lijn met de bescherming van persoonsgegevens plaatsvinden. De handreiking is opgesteld in samenwerking met het RIVM, GGD GHOR, de PO-Raad en de VO-raad. Hierin lees je welke informatie gedeeld mag worden, op welke wijze dit moet gebeuren, en hoe ouders/verzorgers hier goed over geïnformeerd kunnen worden.

Heb je zelf ook een vraag?
Neem voor vragen, sparren of advies contact op met Nienke Daniëls van de VBS Helpdesk via 070 – 331 52 15, helpdesk@vbs.nl of 06-330 296 94 (Whatsapp). De Helpdesk is dagelijks bereikbaar tussen 9.00-15.00 uur.

(30-03-2021)

Gerelateerd