Terug naar overzicht

Meer weten over bekostiging of bestuur en toezicht? Schrijf je nu in!

Wil je meer weten over bekostiging per kalenderjaar of de relatie tussen bestuur en toezicht? Dit kan eenvoudig buiten schooltijd en vanachter je eigen bureau tijdens de online kennissessies van VBS. Schrijf je in voor de Kennissessies ‘Bekostiging primair onderwijs’ op 22 september en ‘De relatie tussen bestuur en intern toezicht po’ op 23 september:

  1. Bekostiging primair onderwijs – po
    Woensdag 22 september a.s. van 19.30 tot 20.30 uur 

    De bekostiging verloopt in het po per 2023 niet langer per schooljaar maar per kalenderjaar en dat heeft eenmalig (flinke) negatieve impact op het eigen vermogen. Hoe dit precies zit en hoe je je toezichthouder gerust kunt stellen, leggen we je uit tijdens deze kennissessie. Onze financieel adviseur Marcus Driessen gaat dieper in op de nieuwe bekostigingssystematiek po voor de meerjarenbegroting van jouw schoolbestuur. Speciaal voor directeuren en meer ervaren bestuurders, maar andere geïnteresseerden zijn vanzelfsprekend ook welkom.2. De relatie tussen bestuur en intern toezicht – po
    Donderdag 23 september a.s. 19.30 tot 21.00 uur

    Centraal staat de rol van het bestuur, het interne toezicht en de verhouding tussen bestuur en directie. René Derksen, directeur-bestuurder van Stichting Montessorischool Veenendaal, en VBS-directeur Edward Moolenburgh maken je wegwijs. Voor startende bestuurders, al dan niet in de rol van interne toezichthouder. Andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook welkom.

Op VBS.nl/agenda vind je een overzicht van al onze kennissessies met thema’s zoals de opleidingsschool, ontslag in het onderwijs en personeelsvraagstukken.

Schrijf je nu in!
VBS biedt de kennissessies aan via Microsoft Teams. Maximaal 15 leden kunnen deelnemen, dus meld je snel aan via onze website. Je kunt je voor meerdere kennissessies inschrijven, deelname is kosteloos. Na inschrijving ontvang je van ons per mail een bevestiging alsook de link om deel te kunnen nemen aan de online kennissessie.
(09-09-2021)

Gerelateerd