Terug naar overzicht

Bedrijfsarts is belangrijke partner bij re-integratie van werknemerDe arbeidsvoorwaarden in het onderwijs zijn uitgebreid vastgelegd, met omvangrijke cao’s die niet makkelijk zijn te doorgronden als gevolg. Tijdens de kennissessie ‘Inzicht in arbeidsvoorwaarden’ op dinsdag 27 september kregen de deelnemers inkijk in wat op arbeidsvoorwaardelijk gebied in het po geldt en staat te gebeuren. Speciaal aan bod kwam de bedrijfsarts als belangrijke partner bij de re-integratie van de werknemer.

Arzu Yandere, VBS-partner en onderwijsadvocaat bij Dworkin Law, ging tijdens de kennissessie dieper in op de volgende thema’s:

  • Verschillende contractvormen
  • Voorkomen van oneigenlijke contractenvormen
  • Salaris, inschaling en functiegebouw
  • Budget professionalisering
  • Vakantieverlof en andere vormen van verlof


Stel bedrijfarts de juiste vragen

De bedrijfsarts is een belangrijke partij in het re-integratieproces van je zieke werknemer benadrukte Arzu. ‘Hij of zij stelt vast of sprake is van ziekte en met welke beperkingen werkgever en werknemer in het werk rekening moeten houden. Om onduidelijkheid hierin te voorkomen is het belangrijk – nog voordat de werknemer naar de bedrijfsarts gaat – als werkgever de juiste vragen aan de bedrijfsarts te stellen.

Welke vragen? Dat lees in het artikel ‘Verkort verzuimduur door bedrijfsarts juiste vragen te stellen.’

De VBS Helpdesk staat voor je klaar!

Wil je dat iemand met je meedenkt inzake arbeidsvoorwaarden, re-integratie of het contact met de bedrijfsarts? Of heb je andere arbeidsrecht of HR-gerelateerde vragen? Neem contact op met Nienke van de VBS Helpdesk via 070 – 3315215, helpdesk@vbs.nl of Whatsapp: 06 – 330 296 94. De Helpdesk is dagelijks bereikbaar tussen 9.00 – 15.00 uur.

Gerelateerd